Να πώς το Android O θα προσφέρει καλύτερη ασφάλεια, μπαταρία και σταθερότητα εφαρμογών

[ad_1]

Μπορεί το Android να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα στην αγορά, δεν έχει όμως και τη φήμη του πιο ασφαλές λειτουργικού. Η Google γνωρίζει τα αδύναμα στοιχεία του και για αυτό στο Android O, μας υποσχέθηκε να δούμε σαφείς βελτιώσεις σε πολλούς τομείς, με ιδιαίτερη σημασία σε αυτό που η Google αποκαλεί Android Vitals: ασφάλεια, σταθερότητα και ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας. Πρόκειται για ιδιαίτερα ευχάριστα νέα, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο θα τα πετύχει αυτά η Google.

android-vitals-TN

Όλα ξεκινούν από την ασφάλεια και τις τεχνολογίες παρακολούθησης και ανίχνευσης του επιβλαβούς λογισμικού. Η Google και οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης ήδη σκανάρουν πάνω από 50 δισεκατομμύρια εφαρμογές καθημερινά. Στο Android O η διαδικασία αυτή θα γίνεται πλέον μέσω του Google Play Protect που θα κάνει την εμφάνισή του στο Play Store app. Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία θα σου επιτρέπει να βλέπεις τις εφαρμογές οι οποίες ελέγχθηκαν πρόσφατα αλλά και να εκκινείς ελέγχους για αρχεία που θεωρείς ύποπτα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη, αν οι εφαρμογές εκτός Google Play θα ελέγχονται και αυτές.

ANDROID-o-protect

Το Android O έρχεται και με σαφείς βελτιώσεις όσον αφορά τους χρόνους εκκίνησης της συσκευής. Ένα παράδειγμα που η Google έδειξε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είναι η κατά 119% βελτίωση της ταχύτητας των Google Sheets, βάσει εσωτερικών δοκιμών της εταιρείας. Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτή η βελτίωση επιτεύχθηκε με τροποποίηση του κώδικα του λειτουργικού και όχι της εφαρμογής αυτής καθεαυτής. Το Android O θέτει επίσης περιορισμούς σε πόσους πόρους μπορεί να χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή παρασκηνιακά. Απώτερος στόχος, να περιοριστεί η κατανάλωση ενέργειας και της μνήμης από παρασκηνιακές εφαρμογές και υπηρεσίες.

untitled

Παράλληλα, η Google καθιστά ευκολότερο για τους developers να κατανοήσουν τι καταναλώνει ενέργεια μπαταρίας, τι προκαλεί τη μη σταθερότητα της εφαρμογής αλλά και το αργό UI. Το Play Console Dashboards αποτελεί ακόμη ένα χαρακτηριστικό που σου επιτρέπει να βλέπεις στατιστικά στοιχεία σχετιζόμενα με προβλήματα εφαρμογών και ποιους χρήστες επηρεάζουν. Και το καλύτερο, σου προσφέρει τα απαραίτητα κάθε φορά εργαλεία να διορθώσεις αυτά τα προβλήματα.

Το Android O σύμφωνα με την Google, κάνει το επίσημο ντεμπούτο του αυτό το καλοκαίρι, χρονική στιγμή κατά την οποία θα δούμε και τα νέα Google Pixel.

The post Να πώς το Android O θα προσφέρει καλύτερη ασφάλεια, μπαταρία και σταθερότητα εφαρμογών appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.