Έκκληση αγωνίας-βοήθειας προς τους πολίτες του δήμόυ Ωραιοκάστρου

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ-ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες μας,
Είμαστε ο σύλλογος «Φίλοι ζώων Ωραιοκάστρου» ή για τον πολύ κόσμο γνωστοί ως «Φιλοζωική Ωραιοκάστρου». Θα θέλαμε λοιπόν, να σας συστηθούμε από την αρχή αγαπητοί μας φίλοι, διότι διαπιστώνουμε καθημερινά ότι πολλοί από εσάς δεν γνωρίζετε το ρόλο μας και τον σκοπό μας.

Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι είμαστε μια κερδοσκοπική εταιρία ή οργάνωση με καλοπληρωμένους υπαλλήλους που εργάζονται το οκτάωρο τους σε κλιματιζόμενα γραφεία.. Λάθος ενημέρωση!!!!
Ο σύλλογος μας δεν είναι εταιρία ή οργάνωση με υπαλλήλους. Είμαστε μια μικρή ομάδα εθελοντών που αγαπάμε τα ζώα και θελήσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω πέρα από το να φροντίζει ο καθένας μας το δικό του και μόνο ζώο.
Είμαστε 3, 5, 10, 15 στην καλύτερη περίπτωση, άτομα που διαθέτουν από τον προσωπικό τους χρόνο, από τις δουλειές τους, τις εκάστοτε υποχρεώσεις τους, τις οικογένειες τους. Με τα λιγοστά μέσα, τις συνδρομές και συνεισφορές εθελοντών αλλά και με χρήματα, που σε αρκετές των περιπτώσεων διαθέτουμε από την τσέπη μας, προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλεία που κανονικά βάσει Νόμου έπρεπε να κάνει ο Δήμος και εμείς απλά θα έπρεπε να συνεισφέρουμε επικουρικά.

Σε αυτήν τη προσπάθεια μας συναντάμε, δυστυχώς την αδιαφορία και την ανικανότητα του Δήμου, αλλά ταυτόχρονα και αυτό είναι το πλέον λυπηρό, την αδιαφορία, την καχυποψία, την αμέλεια και συχνά την απάνθρωπη συμπεριφορά κάποιων λεγόμενων «φιλόζωων».
Ο Δήμος και τα γύρω χωριά έχουν γεμίσει από αδέσποτα ζώα. Κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο μαζεύουμε πλήθος από αδέσποτα κουτάβια, τα οποία βρίσκονται, στις περισσότερες των περιπτώσεων πεταμένα στα σκουπίδια. Καθένας που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ενός ζώου, που επιπόλαια υιοθέτησε, ανοίγει την πόρτα ή την αυλή του και το εγκαταλείπει στο δρόμο ή στο βουνό.
Τα αδέσποτα τα δημιουργήσαμε εμείς, δεν δημιουργήθηκαν μόνα τους!!
Και εσείς σαν Φιλοζωική τι κάνετε, θα μας ρωτήσετε εύλογα……
Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που κάνουμε, σε συνεργασία με τον Δήμο, είναι οι ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ. Με τα κονδύλια που εξασφαλίσαμε και ελέγξαμε ότι απορροφώνται σωστά, πραγματοποιήσαμε το έτος 2016 και συνεχίζουμε το τρέχον έτος 90 (ενενήντα) στειρώσεις αδέσποτων θηλυκών σκύλων. Από τα ζώα τα εγκαταλελειμμένα, τα τραυματισμένα, τα άρρωστα που περιθάλψαμε και ανέρρωσαν ή τα κουτάβια που μεγάλωσαν με τα μπιμπερό και τα γάλατα στα σπίτια των ίδιων πάντα λίγων εθελοντών ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ πάνω από 50 (πενήντα) όλα τσιπαρισμένα, εμβολιασμένα και με συμβόλαιο υιοθεσίας.

Τοποθετήσαμε κουμπαράδες σε διάφορα καταστήματα και με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν πραγματοποιήθηκαν 10 (δέκα) επιπλέον στειρώσεις, προκειμένου κα καλυφθεί το κενό ανάμεσα στα προγράμματα του 2016 και του 2017, ώστε να μην γεννηθούν κουτάβια στο διάστημα από Ιανουάριο έως Μάρτιο του 2017.
Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ότι τα χρήματα που ο Δήμος διαθέτει δεν σπαταλούνται, αλλά χρησιμοποιούνται ώστε να πραγματοποιούνται περισσότερες στειρώσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι οι κάτοικοι μεταφέρουν τα ζώα που φροντίζουν στη γειτονιά τους και τα φιλοξενούν για 3 (τρεις) ημέρες προκειμένου να αναρρώσουν μετά τη στείρωση για να αποφύγουμε τα έξοδα μεταφοράς και φύλαξης. Δυστυχώς όμως αυτή η δυνατότητα δεν είναι πάντα εφικτή.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΗ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΑ ΓΚΑΡΑΖ!!!

Δηλώστε εθελοντές για φιλοξενία λίγων ημερών. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν χώροι προσωρινής φιλοξενίας, διότι τα περιστατικά που προκύπτουν είναι πολλά.
Όπως ίσως γνωρίζετε ο Δήμος δε διαθέτει Καταφύγιο ζώων ούτε και χώρο φιλοξενίας αν και υποχρεούται με βάση το Νόμο 4039/12 να το οργανώσει.
Βοηθήστε τη Φιλοζωική με κάθε τρόπο: παλιά σπιτάκια, κουβέρτες, χαλάκια, τροφές, φάρμακα, οικονομική βοήθεια, φιλοξενία, μεταφορά ζώων, νομικές συμβουλές (ειδικά για το φαινόμενο της κακοποίησης και των καταγγελιών), εκτυπώσεις ενημερωτικού υλικού και διάθεση από το χρόνο σας. Κάθε προσφορά είναι πολύτιμη. Χωρίς την υποστήριξη σας δε θα μπορεί να σταθεί ο σύλλογος μας με αποτέλεσμα τη διάλυση του και ως επακόλουθο τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων ζώων.
Πληροφορίες και ανακοινώσεις για τις συναντήσεις και το έργο μας στο site του face book: Φίλοι Ζώων Ωραιοκάστρου

Για όσους/όσες ενδιαφέρεστε να συνδράμετε με οποιονδήποτε τρόπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα ακόλουθα τηλέφωνα:

6955067726 πρόεδρος
6972696055 γραμματέας
6944318321 ταμίας

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.
φιλοι ζωων ωραιοκαστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.