Αναζήτηση νέων πελατών,του Χρήστου Χατζηχρήστου

Πολλές φορές σε συζητήσεις με πελάτες μας, μας έγινε γνωστό, ότι τους είναι αρκετά δύσκολο να βρουν στοιχεία επικοινωνίας από δυνητικούς πελάτες.
Για παράδειγμα ένα καινούργιο κατάστημα με είδη διατροφής που πουλάει χονδρικά αναζητά πελάτες που να έχουν καφέ- μπαρ και να μπορέσει να διαθέσει τα προϊόντα του.
Ο ποιο απλός τρόπος αναζήτησης θα ήταν να γράψει στην μηχανή αναζήτησης της google την φράση «μπαρ Θεσσαλονίκη» και θα του έβγαζε Περίπου 266.000 αποτελέσματα (0,80 δευτερόλεπτα).
Πέρα όμως από αυτόν τον απλοϊκό τρόπο αναζήτησης, τα επιμελητήρια όλης της Ελλάδος διαθέτουν δωρεάν μια υπηρεσία αναζήτησης μέσω του κωδικού αριθμού δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Τι είναι ο ΚΑΔ;

Όλες οι επιχειρήσεις , όταν κάνουν έναρξη εργασιών στην Δ.Ο.Υ. είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν αναλυτικά τις υπηρεσίες με τις οποίες θα δραστηριοποιηθούν. Για κάθε ένα επάγγελμα σχεδόν, υπάρχει και ο αντίστοιχος ΚΑΔ.
Τον ΚΑΔ μπορούμε να τον αναζητήσουμε εδώ http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Epixeiriseis/FreeDownloads/kad.html

Η λέξη λοιπόν μπαρ μας οδηγεί στον καδ 56.30.10.04 Υπηρεσίες που παρέχονται από καφέ μπαρ.
Εμείς επιλέγουμε τα 2 πρώτα ψηφία , δηλαδή 56 και έτσι έχουμε τους ΚΑΔ , όχι μόνον για τα καφέ μπαρ, αλλά για όλες τις υπηρεσίες εστίασης
Πηγαίνουμε λοιπόν στην σελίδα αναζήτησης μελών του επιμελητηρίου που μας ενδιαφέρει
πχ Εμπορικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης https://echamber.eeth.gr/eChamber/login.php

Για τα υπόλοιπα επιμελητήρια κάνουμε αντίστοιχες αναζητήσεις σε μια μηχανή αναζήτησης. Υπάρχουν αντίστοιχες σελίδες για όλα τα επιμελητήρια.
Στην αρχική σελίδα επιλέγουμε αναζήτηση μελών με ΚΑΔ 2008
img_6808

img_6809

Με αυτόν τον απλό τρόπο, μπορούμε να έχουμε στην διάθεση μας ΔΩΡΕΑΝ, τα στοιχειά επικοινωνίας που έχουν δηλωθεί κατά την έναρξη επιτηδεύματος των επιχειρήσεων στο επιμελητήριο, από όλους τους ενδιαφερόμενους για εμάς κλάδους.

Δυστυχώς, πολλές φορές τα στοιχεία επικοινωνίας αντιστοιχούν σε λογιστικά γραφεία που έκαναν την έναρξη επιτηδεύματος. Παρόλαυτα είναι μια αξιόλογη προσπάθεια και το βασικότερο ΔΩΡΕΑΝ.

Υπάρχει βέβαια περιορισμός ως προς τα πρώτα 250 αποτελέσματα, αλλά σε περίπτωση που θέλουμε ολόκληρη την λίστα θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με το αντίστοιχο επιμελητήριο.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρατε μόνοι σας, και θα θέλατε να σας βοηθήσουμε στην αναζήτηση σας, θα ήταν χαρά μας να συνεργαστούμε.

Δρ. Χρήστος Δ. Χατζηχρηστος Λογιστής φοροτεχνικός
Λογιστης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.