απάντηση του Ε.Σ.Ω στις κατηγορίες του συνδυασμού “αλληλεγγύη-ανατροπή”

Την Κυριακή 4/5 πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά ματαίωση της διανομής προϊόντων της δράσης “χωρίς μεσάζοντες” από αστυνομικές δυνάμεις.
Ο συνδυασμός “αλληλεγγύη-ανατροπή”
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ
στο δελτίο τύπου που κοινοποίησε σήμερα υποστηρίζει ότι η Αστυνομία του Ωραιοκάστρου, μετά από καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών, προέβη σε διακριτική αστυνόμευση του χώρου στη θέση «ΑΛΩΝΙΑ» ακροβολίζοντας τις δυνάμεις της περιμετρικά της περιοχής με απώτερο σκοπό την έμμεση αποτροπή των παραγωγών και των μελών της δράσης «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» από το να πραγματοποιήσουν διανομή φτηνών αγροτικών προϊόντων.

Παρακάτω σας παραθέτουμε την απάντηση του Ε.Σ.Ω.

ΕΣΩ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Επί των αυθαίρετων και ανυπόστατων κατηγοριών του συνδυασμού «ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου έχει να αναφέρει τα ακόλουθα:

Με το με αριθμό πρωτ. 2/31-10-2013 έγγραφό μας απευθυνόμενο προς τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου και στους αρμόδιους αντιδημάρχους και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράσαμε τη διαφωνία μας σχετικά με την διάθεση αγροτικών προϊόντων με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται. Προτείναμε στοχευμένη διάθεση των προϊόντων αυτών στους κατοίκους και δημότες της περιοχής μας που έχουν πραγματικά ανάγκη και στους οποίους είμαστε αρωγοί.

Εκτοτε ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου δεν προέβη σε καμία άλλη κινητοποίηση που αφορά στο ανωτέρω θέμα, πολλώ δε μάλλον στην πραγματοποίηση καταγγελίας προς το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα. Αυθαίρετα ο ως άνω αναφερόμενος συνδυασμός στο από 4-5-2014 δελτίο τύπου που εξέδωσε μας κατηγορεί ότι προβήκαμε σε σχετική καταγγελία προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της διάθεσης αγροτικών προϊόντων. Αν προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες θα διαπίστωνε ότι καμία ανάμιξη δεν είχε ο Σύλλογός μας στην επέμβαση της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα: το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, δρώντας ως ανεξάρτητο όργανο, με το με αριθμό πρωτ. 3694/28-11-2013 έγγραφό του ζητούσε από όλους τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην λειτουργούν παράνομες υπαίθριες αγορές σε βάρος των επαγγελματιών της κάθε περιοχής. Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, στον Δ/ντη του ΣΔΟΕ κ. Μαυρίδη Δημήτριο και στον Δ/ντη του ΕΦΕΤ κ. Νικόλαο Τράιο. Ο δε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής απέστειλε το έγγραφο αυτό και στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Με την παρούσα μας θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για τις άδικες και ανυπόστατες κατηγορίες που δεχόμαστε και ζητούμε από τον συνδυασμό ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ να προβεί στην αποκατάσταση του ονόματός μας διατυπώνοντας την αλήθεια των πραγμάτων που δεν είναι άλλη από τη μη συμμετοχή μας στα γεγονότα της 4ης Μαϊου 2014, και το οποίο αποδεικνύεται από τα ανωτέρω έγγραφα τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.