Απόγνωση…της Δύναμης Δημιουργίας

Απόγνωση…
Η έλλειψη σοβαρότητας και γνώσεων που χαρακτηρίζει τη διοίκηση Γαβότση στη διαχείριση των θεμάτων του δήμου προκάλεσε τις απολύσεις των εργαζομένων και την αναστάτωση στη λειτουργία των υπηρεσιών, υποθηκεύοντας παράλληλα και το μέλλον του Δήμου μας.
Ο δήμαρχος επανειλημμένα τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και με δελτία τύπου διαβεβαίωνε ότι πρέπει να παρατείνει τις συμβάσεις των παλιών εργαζομένων στην καθαριότητα και να προσλάβει και άλλους 63 συμβασιούχους για τους οποίους είχε προβλεφθεί η μισθοδοσία τους στον προϋπολογισμό του δήμου, όπως ισχυριζόταν. Ήταν ο μόνος δήμος στην Ελλάδα που ενήργησε με αυτόν τον τρόπο.
Τώρα μετά από τρεις μήνες οδηγεί αυτούς τους εργαζομένους και τις οικογένειες τους στην απόγνωση και τη δυστυχία. Αφού τους προσέλαβε στερώντας τους κάθε εργασιακό δικαίωμα, τόσο σε αυτούς που είχαν επιτύχει την πρόσληψη τους σε άλλους δήμους, όσο και αυτούς που έχασαν τα δικαιώματα τους από την κάρτα ανεργίας, αποφάσισε να τους απολύσει. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του ο δήμαρχος προσπαθεί να κρύψει την ανεπάρκειά του και να κρυφτεί ο ίδιος πίσω από το δάχτυλο του με αστείες δικαιολογίες, ότι τάχα δεν υπέγραψε τις προσλήψεις. Χωρίς φυσικά να μας εξηγεί πως αυτοί οι εργαζόμενοι προσέρχονταν τρεις μήνες κανονικά στην υπηρεσία τους και είχαν γίνει οι αναγγελίες των προσλήψεων τους στον ΟΑΕΔ, ρίχνοντας κατά τη συνήθη τακτική του για άλλη μία φορά τις ευθύνες του στη διεύθυνση προσωπικού και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.
Το «μπίνγκο» των αστοχιών έρχεται να συμπληρώσει και η πρόθεση της προέδρου του ΔΟΠΠΑΩ να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων των παιδικών σταθμών οι οποίοι εδώ και χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μία αδικαιολόγητη και ανάλγητη απόφαση τόσο για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών και των κοινωνικών δράσεων, όσο και για την αδιάλειπτη χρηματοδότηση των προγραμμάτων τους. Χωρίς καμία εξήγηση θα πρέπει να φύγουν «αυτοί» για να έρθουν «κάποιοι άλλοι».
Όλοι μας παρακολουθούμε μία διοίκηση του παραλόγου η οποία και δεν γνωρίζει, αλλά και δεν ακούει κανέναν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα κίνητρα των αποφάσεων της παρά μόνο να τα υποψιαστούμε, και οδηγεί το δήμο με τις αποφάσεις της στη διάλυση και κυρίως υπονομεύοντας το οικονομικό του μέλλον. Δε γνωρίζουμε αν μπορεί να ξεφύγει από τα αδιέξοδα στο οποίο μόνη της έχει περιέλθει. Αυτό που μπορούμε να στοιχηματίσουμε είναι ότι οι εργαζόμενοι θα δικαιωθούν και εμείς θα σταθούμε στο πλευρό τους.
Papakonstantinou,Παπακωνσταντίνου δύναμη δημιουργίας νέα προταση
Από το Γραφείο Τύπου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.