Αφήστε μας να αγαπάμε τον κόσμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

20131123-084640

Τι θέλουν στον τόπο μας οι ξένοι; Εμείς κανέναν δεν μισούμε. Αφήστε μας να αγαπάμε τον κόσμο, να σας αγαπάμε. Εμείς άλλον εχθρό δεν έχουμε παρά μονάχα εκείνον που δεν σέβεται τον άνθρωπο.

Γ. ΡΙΤΣΟΣ

Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και όταν έρχονται δεν είναι λύσεις, αλλά προσωρινές διευθετήσεις. Οι χρόνιες αδυναμίες της Ελλάδας κορυφώθηκαν την στιγμή που σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει η έλλειψη οικονομικής και πολιτικής οργάνωσης, μαζί με την έλλειψη αποφασιστικότητας από τις πολιτικές ηγεσίες. Έτσι η χώρα μας μέχρι στιγμής είναι αναγκασμένη να κερδίζει χρόνο υπομένοντας τις συνέπειες μιας λανθασμένης και αδιέξοδης πολιτικής λιτότητας, καταδικάζοντας σε αργό οικονομικό και κοινωνικό θάνατο χιλιάδες πολίτες.

Σ΄ αυτόν τον αγώνα οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ηττηθεί κατά κράτος, αφού αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και αναγκάζονται να πάρουν μέτρα κάθε φορά που οι εξελίξεις τους ξεπερνάνε. Συχνά έχουμε μπροστά μας υποτιθέμενους χαρισματικούς ηγέτες, που στην πραγματικότητα μοιάζουν περισσότερο με ντίβες της όπερας ή με πρωταγωνιστές μελοδραμάτων, παρά με υπεύθυνους ηγέτες.

Πολλά χρόνια ανεύθυνης διακυβέρνησης και λαϊκιστικής ρητορικής, οδήγησαν τα πράγματα σε μια κατάσταση απόλυτης αβεβαιότητας. Καμιά προοπτική δεν μπορεί να οικοδομηθεί, όταν οι πολιτικοί ηγέτες συμπεριφέρονται περισσότερο σαν ανεύθυνοι δημαγωγοί, που θα έπρεπε να διωχθούν για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Και όταν μένουν αναπάντητες οι καταγγελίες για κοινωνικά εγκλήματα ή πολιτικά κακουργήματα, τότε πυροδοτείται η ανεξέλεγκτη οργή των ανθρώπων που είδαν το βίος τους να εξανεμίζεται και οι ίδιοι να ζουν την απόλυτη εξαθλίωση.

ΗΛΙΑΣ Π. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.