Γαβότσης «Η ιστορία θα είναι καλή μαζί μου, γιατί σκοπεύω να τη γράψω»

Αστέριος Γαβότσης: «Η ιστορία θα είναι καλή μαζί μου,
γιατί σκοπεύω να τη γράψω»- Τα πραγματικά γεγονότα για τη γέφυρα της Φιλαδέλφειας

Το παραπάνω απόφθεγμα του τίτλου ανήκει βεβαίως στον αείμνηστο Τσώρτσιλ, ωστόσο στην περίπτωση της πολύπαθης γέφυρας της Φιλαδέλφειας, φωτογραφίζει επακριβώς τις ενέργειες στις οποίες προέβην ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου για να μπορέσει το έργο αυτό να πάρει σάρκα και οστά.

Δυστυχώς για πολλούς που με κάθε τρόπο προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα με την ελπίδα να καλύψουν λάθη και παραλείψεις τους, η αλήθεια είναι μη αναστρέψιμη και έχει ως εξής:

-Επιμένουμε ότι η επιλογή της θέσης του τεχνικού, διαπιστωμένα είναι λάθος, γεγονός που αποδεικνύεται από τα μόνιμα πλημμυρικά φαινόμενα. Ωστόσο, εκτιμήσαμε πως οι 195.000 ευρώ που είχε εισπράξει ο εργολάβος, έπρεπε με κάποιο τρόπο να διασωθούν.

-Παρόλο, που η νέα γέφυρα θα είναι στην ίδια θέση, προβλέψαμε σημαντικές βελτιώσεις:
1) Διπλάσιο μήκος τεχνικού
2) Διευθέτηση της κοίτης για αντιπλημμυρική προστασία με δημιουργία αναβαθμών
3) Καθαίρεση της παλιάς γέφυρας που τώρα λειτούργει σαν φράγμα
4) Σύστημα με μπάρες για αποκλεισμό πρόσβασης

-Πληρώσαμε 60.000 ευρώ για συμπλήρωση μελετών που έλειπαν, όπως η περιβαλλοντική, ηλεκτρομηχανολογική κλπ. Άρα μιλάμε για νέα μελέτη.

-Κάναμε όλες τις διαδικασίες για να επιστρέψει ο ανάδοχος 103.000 ευρώ που είχε εισπράξει παρανόμως χωρίς να εκτελέσει εργασίες, με την ανοχή ημετέρων. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή ο ανάδοχος διώκεται κακουργηματικά για την πλαστή εγγυητική, την οποία δεν έλεγξε ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σαραμάντος ως όφειλε κατά την υπογραφή της σύμβασης.

-Κάναμε προγραμματική σύμβαση και εξασφαλίσαμε 300.000 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ενδεχομένως άλλες 400.000 από ΥΠΟΜΕΔΥ. Άρα το έργο θα εκτελεστεί χωρίς καμία επιβάρυνση για τον δήμο.

Καλό είναι λοιπόν η απελθούσα διοίκηση αντί να κατασκευάζει φημολογία που την αναμεταδίδουν τοπικά sites ελπίζοντας να σφετεριστεί επιτυχία ή να αποποιηθεί ευθύνες, να απαντήσει στα εξής καίρια ερωτήματα:
-Γιατί ένα έργο το οποίο συμβασιοποιήθηκε το 2010 και πλήρωσε στον ανάδοχο δυο λογαριασμούς συνολικού ύψους 150.000 ευρώ για εργασίες εκτός σύμβασης, έμεινε ανενεργό μέχρι την προεκλογική περίοδο του 2014;
-Γιατί δεν πιέστηκε ο ανάδοχος να το συνεχίσει, λόγω και της αποδεδειγμένης του σπουδαιότητας;
– Γιατί η διοίκηση ενέκρινε συνεχείς παρατάσεις;
– Γιατί δεν προβλημάτισαν κανέναν οι αστοχίες της μελέτης που φάνηκαν ολοφάνερα με την έναρξη των εργασιών;
Και κυρίως γιατί μετά τη διάλυση της σύμβασης από τη διοίκηση μου και τη διαδικασία εκκαθάρισης του φακέλου από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, ξέσπασε αυτή η λυσσαλέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού των κατοίκων της Φιλαδέλφειας; Μήπως για να καλύψουν τη 12χρονη ανεπάρκεια τους βλέποντας ότι η σημερινή διοίκηση κατάφερε σε 2.5 χρόνια να φτάσει στη δημοπράτηση του έργου;
Ερωτήματα που αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου που αν λιώσει θα αποκαλύψει αλήθειες που θα αφήσουν εκτεθειμένους πολλούς εκ των εμπλεκομένων.

Επειδή, όμως η νοοτροπία είναι το μικρό πράγμα που κάνει τη διαφορά, αφήνω τον χρόνο να δώσει τις απαντήσεις, με την πεποίθηση ότι είναι καταπέλτης για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να εμπαίξουν την τοπική κοινωνία.

Προσπαθώ να παραμείνω προσανατολισμένος στο έργο μου και στην υλοποίηση ενός μεγάλου στόχου μου, που είναι «η γέφυρα που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και υλοποιήθηκε επί θητείας Αστέριου Γαβότση» να ονομαστεί «γέφυρα όλων των κατοίκων της Φιλαδέλφειας» που για 12 χρόνια δεινοπάθησαν με ψεύτικες υποσχέσεις».

Αστέριος Γαβότσης

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.