Γεμίζει πρόσφυγες η Δυτική Θεσσαλονίκη. Ανέτοιμα τα κέντρα!

Αρνείται την συνεργασία και την παροχή υπηρεσιών ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η μεταφορά εκατοντάδων προσφύγων από χθες στη Θεσσαλονίκη, οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης.
Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν τα κέντρα φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη με τους δημάρχους να βρίσκονται στα ‘κάγκελα’.
Να μην γίνει η Θεσσαλονίκη Ειδομένη προειδοποιεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ανέτοιμες οι δομές στη Θεσσαλονίκη. Τις εγκαταλείπουν οι πρόσφυγες. 500 άτομα που έφτασαν χθες από την Ειδομένη στο Βαγιοχώρι Βόλβης, δεν κατέβαιναν από τα λεωφορεία, γιατί ο χώρος ήταν απομονωμένος και δεν υπήρχε κοντά κατάστημα για την αγορά βασικών ειδών. Μεταφέρθηκαν τελικά σε άλλες δομές.

Χωρίς πόσιμο και τρεχούμενο νερό, το κέντρο φιλοξενίας στο Δερβένι. ‘Από τα 400 άτομα που μεταφέρθηκαν χθες από την Ειδομένη τα 270 έφυγαν’, είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου με τηλεφωνική παρέμβαση, Αστέριος Γαβότσης.
Η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί, η ασφάλεια των πολιτών κινδυνεύει, είπε, προσθέτοντας πως ήδη έχουν παρατηρηθεί παραβατικές συμπεριφορές.

Γνωστοποίησε πως ο δήμος δεν θα παράσχει καμία υπηρεσία σε αυτά τα κέντρα, όπως αποκομιδή σκουπιδιών. “Αδυνατώ…αλλά και να μπορούσα δεν θα πρόσφερα τίποτα και ας με χαρακτηρίσουν όπως θέλουν” είπε στο Ρ.Θ ο κ.Γαβότσης καταγγέλλοντας παντελή έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση.

Κατήγγειλε μάλιστα πως οι συγκεκριμένοι χώροι υποδεικνύονται από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζονται και άλλοι.

Στο μεταξύ συνεχίζεται και σήμερα για δεύτερη ημέρα η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης.
Από το πρωί έχουν αναχωρήσει δύο λεωφορεία με 96 άτομα. Μεταφέρονται στη Σίνδο αυτή την στιγμή.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.