Δελτίο τύπου Επιτροπής Ισότητας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοτική επιτροπή ισότητας φύλων dimotiki epitropi isotitas filonεπιτ

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που διοργάνωσε o Δήμος Ωραιοκάστρου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, τη Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στο Δημοτικό Μέγαρο «Παύλος Μελάς».
Την εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, κ Βικτωρία Γεράκη. Στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην καθολικότητα και τον σύνθετο χαρακτήρα του προβλήματος της έμφυλης βίας και υπογράμμισε την ανάγκη δραστηριοποίησης κάθε γυναίκας η οποία ως άτομο «οφείλει πρωτίστως να συνειδητοποιήσει την αξία της και να αντιστέκεται στην άσκηση κάθε είδους βίας πάνω της».
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημερινή πραγματικότητα και τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών, τονίζοντας ότι όλοι οι φορείς πρέπει να συμβάλουν -καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του- στην εξάλειψή τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με τις εισηγήσεις τους η ψυχολόγος κ Στέλλα Καραπά και ο δικηγόρος-διαμεσολαβητής κ Κωνσταντίνος Τζίκας.
Οι ομιλίες είχαν ως επίκεντρο το φαινόμενο της κακοποίησης εναντίον των γυναικών, μέσα από μια ρεαλιστική οπτική που εστιάζει στη πραγματική εικόνα της βίας του σήμερα και το νομικό μας πλαίσιο για την προστασία των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αντίστοιχα.
Ολοκληρώνοντας τους χαιρετισμούς, ο Πάτερ Μανώλης μίλησε για τη θέση της γυναίκας βάσει των επιστολών του Αποστόλου Παύλου : «Όπως ο Πατήρ με τον Υιό, έτσι και η γυναίκα είναι ομοούσιος με τον άνδρα, κάτι το οποίο αποκλείει αυτομάτως κάθε θεωρητική υπόθεση περί υποταγής».
Η ηθοποιός/σκηνοθέτης κ Νέλλυ Δελή και ο ηθοποιός κ Σταύρος Δουκουζγιάννης καθήλωσαν το κοινό στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με μια αριστουργηματική παράσταση δύο ρόλων και πέρασαν το δικό τους ιδιαίτερο μήνυμα για την εξάλειψη της βίας εις βάρος των γυναικών.
Την πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου συνόδευσε με το σαξόφωνό του ο κ Χρήστος Θεοδοσιάδης, ενώ τη μουσική επένδυση της ενημερωτικής εκδήλωσης είχε αναλάβει το Ωδείο Ορφέας Ωραιοκάστρου.
Με την συλλεκτική καρφίτσα της Επιτροπής Ισότητας τιμήθηκαν η κ Δελή, ο Πάτερ Μανώλης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά κ Αθάνατος, από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ Γαβότση, την κ Υφαντίδου-Ιπλικτσόγλου και κ Κέπετζη, μέλη της Επιτροπής, αντίστοιχα.
Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Aπό την Ενοριακή Νεανική Εστία Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου ο πάτερ Μανώλης,
ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ Γαβότσης Αστέριος,
οι Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου,
κ Τσακαλίδης Ηρακλής, κ Αταμιάν Πέτρος, κ Δίγκαλης Θωμάς, κ Αντωνιάδου Ρένα, κ Χατζηαντωνίου Βαγγέλης, κ Βαμβάκη-Λιμπατέ Χριστίνα, κ Πολυχρονίδης Ανέστης, κ Κανταρτζής Βαγγέλης, κ Λύσσα Βάσω, κ Σεκέρκας Παναγιώτης, κ Ίννου Στέλλα, κ Αντωνιάδου Δέσποινα,
ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά κ Αθάνατος Δημήτρης,
από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η πρόεδρος κ Μυκονίου Άννα,
από το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου ο Ανθυπαστυνόμος κ Παντούσης Θεοφάνης,
ο πολιτευτής του Δήμου Δέλτα κ Σκουλαριώτης Δημήτριος,
ο επιστημονικός συνεργάτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης κ Ποσειδώνος Κωνσταντίνος,
από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Διευθυντές και εκπαιδευτικοί,
από Πολιτιστικούς, Αθλητικούς και διάφορους φορείς και συλλόγους,
Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου, Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρούδας, Αθλητική Ένωση Ωραιοκάστρου, Κεραυνός Ωραιοκάστρου, Fitness and Dance, Άγιος Γεώργιος Νεοχωρούδας, ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, ΩΜΑΚ Ωραιοκάστρου, Μονάδα Αυτιστικών Ατόμων ΕΛΠΙΔΑ, ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Παύλου Μελά, Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θεσσαλονίκης,
από την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων Ωραιοκάτρου τα μέλη,
κ Κομνηνού Μαρία, κ Ραφαηλίδου Άννα, κ Υφαντίδου-Ιπλικτσόγλου Κατερίνα, κ Κέπετζη Ειρήνη, κ Κανταρτζής Βαγγέλης, κ Χατζηγεωργίου Γιώργος.
Από την πλευρά της η Επιτροπή Ισότητας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον μέγα χορηγό μας,
τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
και τους χορηγούς μας,
την κ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΪΔΟΥ – ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ
τα ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΜΕΛΙ-ΜΕΛΙ
το ΩΔΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
την ιστοσελίδα avatonpress.gr-ΧΟΡΗΓΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,
όλες και όλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όλες και όλους που βοήθησαν στην ολοκλήρωση της , τον κ Κανταρτζή Γιάννη για το τρέιλερ της εκδήλωσης και το φωτορεπορτάζ, την ιστοσελίδα politesoraiokastrou.gr και φυσικά όλες και όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και αγκαλιάσατε την πρωτοβουλία μας!
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!
Για το Δ.Σ.
η Πρόεδρος

Γεράκη Βικτωρία

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.