Δενδροφύτευση της ΣΤ του 2ου Δημοτικού Γαλήνης

Δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του σχολείου μας είχαμε σήμερα το πρωί από τους μαθητές των Α, Β, και Γ τάξεων.
Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν 100 δενδρύλλια Λιγούστρα, που προμήθευσε πρόσφατα στο σχολείο η Δ/νση Δασών Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές κάνοντας πράξη την περιβαλλοντική εκπαίδευση του Προγράμματος Οικολογικά Σχολεία, με τις σκαπάνες ανά χείρας , «πρασίνισαν» ακόμα περισσότερο την αυλή του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και τη βοήθεια της Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Σήμερα μαθητές, εκπαιδευτικοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Διεύθυνση Δασών, συνεργαστήκαμε για να γίνει το σχολείο μας ομορφότερο. Έγινε ένα μάθημα περιβαλλοντικής συνείδησης προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος, καλυτερεύοντας την ποιότητα ζωής στον χώρο που θα ζήσουν για 6 χρόνια οι μαθητές μας, αφού θα φροντίζουν τα φυτά που οι ίδιοι φύτεψαν και θα τα βλέπουν να μεγαλώνουν μαζί τους. Αργότερα δε, επισκεπτόμενοι τον χώρο ως μεγάλοι, θα καμαρώνουν γι’ αυτό που έκαναν σήμερα.
Στόχος μας, εκτός από το να ομορφύνουμε τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου μας, ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές κάποια χρήσιμα πράγματα που αφορούν τα δέντρα και τα φυτά τα οποία φύτεψαν, όπως: Με ποιον τρόπο φυτεύουμε ένα δένδρο ή φυτό, ποια εποχή είναι η κατάλληλη για το φύτεμα, τι φροντίδα χρειάζονται για να μεγαλώσουν, πράγματα δηλαδή που τα περισσότερα παιδιά αγνοούν. Ευαισθητοποιήσαμε τους μαθητές, ώστε μεγαλώνοντας να δείχνουν τον σεβασμό που πρέπει στο περιβάλλον που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη όλοι μας».
Τέλος ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Γαβότση Αστέριο καθώς και τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Ιωσηφίδη Κυριάκο που βρίσκονται δίπλα μας σ΄αυτή την προσπάθεια ώστε το σχολείο μας να χαρακτηριστεί eco-school και να βραβευτεί με την πράσινη σημαία.
image
image
image
Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΠΕΝΤΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.