Δεν είμαι σίγουρος ότι βουρτσίζω τα δόντια μου αποτελεσματικά. Υπάρχει τρόπος να το ελέγχω μόνος μου στο σπίτι;

Το βούρτσισμα των δοντιών θεωρείται αποτελεσματικό όταν απομακρύνει τη μικροβιακή πλάκα από τις επιφάνειες των δοντιών, χωρίς να τα φθείρει. Ο οδοντίατρός σας είναι σε θέση να ελέγξει εάν το βούρτσισμά σας είναι αποτελεσματικό ή όχι, και να σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες ώστε να μπορέσετε να το βελτιώσετε (τεχνική βουρτσίσματος, συχνότητα βουρτσίσματος, μεσοδόντιος καθαρισμός κλπ).
Βούρτσισμα δοντιών
Έχοντας αποκτήσει τις γνώσεις που χρειάζεστε από τον οδοντίατρό σας, μπορείτε στη συνέχεια να ελέγχετε την αποτελεσματικότητα του βουρτσίσματός σας και μόνοι σας, με τη βοήθεια ειδικών χρωστικών ουσιών. Αυτές οι χρωστικές ουσίες (όπως για παράδειγμα η φουξίνη και η ερυθροσίνη) κυκλοφορούν στο εμπόριο με τη μορφή διαλυμάτων ή δισκίων, και έχουν την ικανότητα να βάφουν και να αποκαλύπτουν τη μικροβιακή πλάκα. Έτσι, σας βοηθούν να εντοπίζετε τα σημεία των δοντιών σας που παραμένουν «βρώμικα», για να τα καθαρίσετε καλύτερα.

imageimage

Ο απλός αυτός έλεγχος γίνεται σε 3 βήματα.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας.
Εφαρμόζετε την χρωστική ουσία και ξεπλένετε καλά.
Βουρτσίζετε τις περιοχές που παραμένουν χρωματισμένες μετά το ξέπλυμα της χρωστικής ουσίας, καθώς αυτές είναι οι περιοχές που δεν καθαρίσατε προηγουμένως.

Οδοντιατρική Πολυκλινική
Φιλύρας 7,Ωραιόκαστρο Γαλήνη
Tel 2310 697796
Fax 2310 695521
e-smile.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.