«Δεν υπάρχει κίνδυνος για την ευστάθεια της γέφυρας της Νέας Φιλαδέλφειας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
[email protected]

16 Απριλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Δεν υπάρχει κίνδυνος για την ευστάθεια
της γέφυρας της Νέας Φιλαδέλφειας»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ευστάθεια της γέφυρας της Νέας Φιλαδέλφειας έλαβε χθες η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου από κλιμάκιο τεχνικών, το οποίο συνοδευόμενο από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση και αντιδημάρχους επισκέφθηκαν τη γέφυρα του Γαλλικού ποταμού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ευάγγελος Καραστερίου με τον επικεφαλής του μελετητικού γραφείου «ΣΠΥΡΙΔΗΣ Α. – ΚΟΥΤΑΛΟΥ Β. Ο.Ε. “ΥΕΤΟΣ”», Ανθ. Σπυρίδη την περασμένη Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015.

Ο κ. Σπυρίδης κατά τη χθεσινή αυτοψία ενημέρωσε τη δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου ότι διαπιστώθηκε ύπαρξη ρωγμής στην επιφάνεια του καταστρώματος της γέφυρας. «Επειδή δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο οπλισμός του φορέα της γέφυρας έχει υποστεί βλάβη, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ευστάθειά της», τόνισε ο κ. Σπυρίδης συμπληρώνοντας ότι «παρ΄όλα αυτά όμως θα είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή παρακολουθώντας τυχόν εξέλιξη του φαινομένου και θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο, εφόσον υπάρξει λόγος επέμβασης».

Η διαβεβαίωση αυτή έρχεται να δώσει τέλος στην παραφιλολογία των περασμένων ημερών, που μόνο αναστάτωση προκάλεσαν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας είμαστε γνώστες του προβλήματος της συγκεκριμένης γέφυρας, η οποία έχει υποστεί πολύ σημαντικές ζημιές λόγω των θεομηνιών που έπληξαν τον δήμο μας. Από την πρώτη ημέρα ενσκήψαμε στο πρόβλημα και κατά τη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης τον περασμένο Δεκέμβριο ενημερώσαμε τους δημότες για τις κινήσεις μας ως νέα δημοτική αρχή», ανέφερε ο κ. Γαβότσης.

«Κατά την αυτοψία μας τόσο τον περασμένο Δεκέμβριο με το κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, όσο και χθες ενημερωθήκαμε για την κατάσταση της γέφυρας και λάβαμε τις σχετικές διαβεβαιώσεις για την καταλληλότητά της», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Αναφορικά με τη γέφυρα στην περιοχή του Πενταλόφου, ο κ. Γαβότσης τόνισε ότι πρόκειται για μια γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενώ υποστήριξε ότι η διοίκηση του δήμου εκπονεί νέα μελέτη για την εν λόγω γέφυρα.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναμονή να υποχωρήσει η κοίτη του Γαλλικού ποταμού, ώστε να ελεγχθεί η στατικότητα ή μη του έργου, το οποίο έχει εκπονηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, της οποίας και η μελέτη και το έργο κατασκευής κριθήκαν ανεπαρκή. Για το λόγο αυτό εκπονείται νέα μελέτη με τα αντίστοιχα τμήματα της οδοποιίας, η οποία θα ενταχθεί σε έναν από τους άξονες δράσης του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η νέα αυτή γέφυρα πιθανόν θα κατασκευαστεί σε νέο χώρο, με τις νέες προδιαγραφές που προέκυψαν μετά τις έντονες πλημμυρικές καταστάσεις», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου διαβεβαιώνοντας ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την εν γένει λειτουργικότητά της.
image

Σχετικό έγγραφο απο μελετητική εταιρία:

<<Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Καλησπέρα σας & Χρόνια Πολλά. Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του κου Σπυρίδη με τον κο Καραστερίου την Μ. Πέμπτη 09-04-2015 και της από 15-04-2015 επιτόπιας αυτοψίας του κου Σπυρίδη και του συνεργείου του στη γέφυρα του Γαλλικού ποταμού στη Ν. Φιλαδέλφεια, σας παρατίθεται παρακάτω κείμενο για το Δελτίο Τύπου. "Επισκεφθήκαμε, με κλιμάκιο τεχνικών, την γέφυρα του Γαλλικού ποταμού στην Ν. Φιλαδέλφεια και διαπιστώσαμε την ύπαρξη ρωγμής στην επιφάνεια του καταστρώματός της . Επειδή δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο οπλισμός του φορέα της γέφυρας έχει υποστεί βλάβη, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ευστάθειά της , παρ΄όλα αυτά όμως θα είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή παρακολουθώντας τυχόν εξέλιξη του φαινομένου και θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο, εφόσον υπάρξει λόγος επέμβασης". Εκ μέρους της μελετητικής εταιρείας ΣΠΥΡΙΔΗΣ Α. - ΚΟΥΤΑΛΟΥ Β. Ο.Ε. "ΥΕΤΟΣ" >>

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.