Δεύτερη επικοινωνία με το ράδιο AVENA

Στην δεύτερη ραδιοφωνική μας επαφή με το ράδιο AVENA,την Τετάρτη 4/2/15,αναφερθήκαμε στην τοπική μας αγορά.
Για το δεδομένο ότι το Ωραιόκαστρο κατοικείται απο 35000 κατοίκους και ο κόσμος που προτιμά την αγορά του Ωραιοκάστρου δεν υπερβαίνει το 1/3 του πληθυσμού…δεδομένο άσχημο που προβληματίζει έντονα και τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου και τους καταστηματάρχες.
Πιθανές αιτιολογίες που δίνουν ίσως ειναι το γεγονός ότι η λανθασμένη φήμη που αιωρείται, ότι το Ωραιόκαστρο κατοικείται απο πλουσιόκοσμο, φέρει τη λανθασμένη σκέψη ότι και τα καταστήματα του ειναι ακριβά….
Μια άλλη πιθανή αιτία ίσως είναι η μη ύπαρξη συγκεκριμένης συγκοινωνίας που θα εξυπηρετούσε τους οικισμούς που απαρτίζουν τον εννιαίο δήμο Ωραιοκάστρου. Η πρόσβαση για πχ απο το Μελισοχώρι στο Ωραιόκαστρο χωρίς αυτοκίνητο ειναι πραγματικά πολύωρη…
Μια άλλη πιθανή αιτία ίσως ειναι ότι οι κάτοικοι που ήρθαν τα τελευταία 20 χρόνια στο Ωραιόκαστρο και εργάζονται σε άλλες περιοχές προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους απο εκει με αποτελέσματα το Ωραιόκαστρο να μετατραπεί σε “ενα μεγάλο ξενοδοχείο” όπως χαρακτηριστικά ακούγεται στις κουβέντες των επαγγελματιών.
Δυστυχώς το Ωραιόκαστρο,πέραν του φυσικού του κάλους,δεν εχει να προσφέρει άλλο δέλεαρ σε κάποιον να το επισκεφτεί.
Αν για πχ το κολυμβητήριο, το οποίο ειναι ολυμπιακών διαστάσεων, ήταν ανοιχτό όλο το χρόνο τότε πολλές ομάδες θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να προπονηθούν και να αγωνιστούν με αποτέλεσμα η επισκεψιμότητα να αυξηθεί κατα πολυ.
Η καρναβαλική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρόνια ειναι μια κινήσει που ζωντανεύει το Ωραιόκαστρο και ειναι και ενας λόγος για να το επισκεφτεί κάποιος!!
Ακούστε το απόσπασμα

https://drive.google.com/file/d/0B1g6Knq6PyVnTHB1TXBSVVp6QXc/view?pli=1

Avena

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.