Δημοτικό συμβούλιο ανατροπής και παραλόγου!!!!

Στις 6/11/13 στο δημαρχείο ζήσαμε στιγμές ανατροπής και παραλόγου!!!!!
Στην προσπάθειά μας να σας το κάνουμε όσο το δυνατό πιο εύκολο το βίντεο του δημοτικού συμβουλίου σας παραθέτουμε τα σημεία… SOS….

Στο σημείο 11:40 θα δείτε να δίνει το παρόν η κυρία Χαραλαμπίδου Δέσποινα, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του Σύριζα, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να δώσουν άδεια στη ομάδα δράσης ‘’αλληλεγγύη για όλους’’, έστω και ετεροχρονισμένα, για την κατάληψη που κάνανε στις 3/11/13 σε δημοτικό χώρο μη κρίνοντας την παρανομία της δράσης και για το γεγονός ότι δεν είχαν άδεια και ότι δεν είχα νόμιμους παραγωγούς . Ζήτησε από το συμβούλιο να κάνει τα στραβά μάτια με το πρόσχημα ότι οι παραγωγοί είναι μεροκαματιάρηδες και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πρόστιμα που τους αναλογούν…. Με την ετεροχρονισμένη χορήγηση αδείας είπε η βουλευτής ότι θα σβηστούν τα πρόστιμα…..
Στο σημείο 16:10 ο δήμαρχος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι η αίτηση αδείας από την δράση έγινε στις 29/11/13….πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να πάρουν απόφαση ,μια απόφαση όμοια στις 10/9/13 η οποία ήταν αρνητική διότι η ομάδα δράσης ξεκίνησε να κινείται ως μια ακόμη λαϊκή, βάση της συχνότητάς της. Παρόλα αυτά όμως ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσουν υπέρ της αδείας…..
Στο σημείο 17:30 ο δήμαρχος καταγγέλλει κομψά την ανακοίνωση του Σύριζα, ότι αυτός έκανε την καταγγελία στην αστυνομία και παρέμβει, η κ. Χαραλαμπίδου δεν ήθελε να μάθει ούτε να δει την ανακοίνωση του κόμματος που εκπροσωπεί, αν και στον αύλειο χώρο του δημαρχείου σε κλειστό κλοιό έκανε συστάσεις στους ‘’δικούς της’’ για αυτά που άκουσε και δεν σχολίασε!
Στο σημείο 26:50 ο κ.Τσόκας Σωτήρης, μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας κατοίκων Ωραιοκάστρου, κατηγόρησε τους καταστηματάρχες και τον εμπορικό σύλλογο Ωραιοκάστρου ότι είναι κοντόφθαλμοι που δεν θέλουν να πραγματοποιείτε αυτή η δράση συχνά όπως και ότι αυτοί έκαναν την καταγγελία στην αστυνομία.
Στο σημείο 36:25 ο κ.Καρασαββίδης Δημήτρης, ζήτησε από την πρόεδρο να δώσει τον λόγο στον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου, κ.Ιακωβίδη Βασίλη, διότι αντιλαμβάνεται την άρνηση των καταστηματαρχών στην συχνότητα της ομάδας δράσης.
Στο σημείο 39:24ο κ.Ματσουκατίδης Θεόδωρος ,τοποθετήθηκε λέγοντας ότι η ομάδα δράσης δεν σέβεται τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, απόδειξη ότι και αυτήν και την προηγούμενη φορά δράσανε χωρίς άδεια.
Στο σημείο 40:00 ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, κ.Ιακωβίδης Βασίλης, τοποθετήθηκε λέγοντας βρίσκεται σε απόλυτα δυνατή θέση να κατανοήσει τους παραγωγούς που τους επιβλήθηκαν πρόστιμα, παρόλα αυτά όμως ζήτησε το ψήφισμα του συμβουλίου για την επόμενη προγραμματισμένη δράση που είναι στις 8/12/13.
Στο σημείο 43:10 ο κ.Χαντές Βασίλης, μέλος της ομάδας δράσης ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ κατηγόρησε ευθαρσώς τον δήμαρχο για την καταγγελία στην αστυνομία και τον εμπορικό σύλλογο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αστυνομία πήρε τηλέφωνο τον πρώην πρόεδρο κ.Νικόπουλο Γιώργο και του είπε: εντολή εξετελέστει……έδωσε ραπόρτο η αστυνομία… έντονη ήταν η αντίδραση του πρόεδρου του εμπορικού συλλόγου λεγοντάς του ότι λέει ψέματα και του ζήτησε αποδείξεις για αυτά που ισχυρίζεται.
Στο σημείο 54:47 ο κ.Παρπόρης Φώτης εξήγησε και στο δημοτικό συμβούλιο και στον κ.Τσόκα ότι σ τα καταστήματα του τόπου μας εργάζονται τα δικά μας παιδιά για βιοποριστικούς λόγους και θα έπρεπε να στηρίζουμε την αγορά μας, ειδικά αυτήν την εποχή που όλα είναι ενάντια στον επαγγελματία και ζήτησε συνάντηση με τον εμπορικό και την ομάδα δράσης για να βρεθεί η χρυσή τομή.
Στο σημείο 59:07 ο κ.Γαβότσης Αστέριος ,ξανά θύμισε την καταγγελία του κ.Χαντέ Βασίλη και ζήτησε από τον πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου να τοποθετηθεί, μάλλον στο σημείο 43:10 στο οποίο αντέδρασε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου ο κ.Γαβότσης Αστέριος κάπου αλλού είχε το μυαλό του…..
Στο σημείο 1:02:00 ο κ.Καρύδης Θανάσης πρότεινε η ομάδα δράσης να λαμβάνει χώρα 2-3 φορές τον χρόνο με πιστοποιημένους παραγωγούς και να κόβουν αποδείξεις και είπε με βεβαιότητα ότι η αστυνομία δεν πήγε αυτεπάγγελτα αλλά κάποιος έκανε καταγγελία,έτσι τον είπανε οι αστυνομικοί σε φιλικό κλίμα,…,και ζήτησε από τον δήμο να κάνουν αίτηση στο 100 για να μάθουν ποιος έκανε την καταγγελία.
Στο σημείο 1:06:45 ο κ.Θεμελής Άγγελος δεν μπορούσε να κατανοήσει που θίγονται τα συμφέροντα της τοπικής αγορά από την ομάδα δράσης που στήνει μια ακόμη λαϊκή αγορά κάθε μήνα στο Ωραιόκαστρο.
Στο σημείο 1:10:05 οκ.Ατωνιάδης Σάββας έκανε συστάσεις στον πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου για το τι λέει, συστάσεις που μόνο ο ίδιος κατάλαβε τι εννοούσε και πρότεινε τα καταστήματα του Ωραιοκάστρου μια φορά το μήνα να κατεβάζουν τις τιμές τους…
Στο σημείο 1:11:05 οκ.Χατζηπαραδείσης Χρήστο ξανά έθεσε την καταγγελία του κ.Χαντέ και ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση.
Στο σημείο 1:12:00 ο κ.Πολυχρονίδης Ανέστης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να ορίσουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις δράσεις όπως της ‘’αλληλεγγύη για όλους’’
Στο σημείο 1:14:20 ο κ.Μαρμαρίδης Σταύρος τοποθετήθηκε για την καταγγελία του κ.Χαντέ Βασίλη και τον αποκάλεσε ‘’αυτοφωράκια’’.
Στο σημείο 1:15:00 ο κ.Ματσουκατίδης Θεόδωρος ζήτησε να δείξουν το πρέπον σεβασμό στους θεσμούς και στους πολίτες του Ωραιοκάστρου και να μην εξαπολύουν κατηγορίες του αέρα.
Στο σημείο 1:22:17 ο κ.Χάτσιος Γιώργος, μέλος της ομάδας δράσης,προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τι έγινε και τα τσούγκρισε η ομάδα δράσης με τον δήμο και δεν κάνουν από κοινού αυτή τη δράση…

Διχασμένη η τοπική μας κοινωνία…τόσο όσο και οι Φουρτουνάκηδες με τους Βροντάκηδες…ή οι Βροντάκηδες με τους Φουρτουνάκηδες….;
όπως και να έχει αυτοί στο τέλος τα βρήκανε να δούμε με τους δικούς μας τι θα γίνει…

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.