Η απόφαση της συνέλευσης του Ε.Σ.Ω. για πεζοδρόμηση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα,9//11/14, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου.
Τα μέλη του ΔΣ κάνανε απολογισμό της δράσης τους ως όφειλαν προς τα μέλη τους και ως απάντηση προς τους κακοθελητές που χαρακτηρίζουν τον σύλλογο ανύπαρκτο.
Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του τοπικού συμβουλίου και τοποθετήθηκαν για την πρόταση τους στο πιλοτικό σχέδιο πεζοδρόμησης στην οδό Λ.Δημοκρατίας στα σημεία Βασιλέως Γεωργίου με Κομνηνών και Κομνηνών με 25ης Μαρτίου.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των καταστηματαρχών για το αν επιθυμούν την πεζοδρόμηση ή οχι και ο καθένας έκανε την δική του πρόταση για τον τρόπο σωστής λειτουργίας της πεζοδρόμησης αυτής.
Η λύση που ακούστηκε μεσα στην αίθουσα ήταν απλή και πρακτική απο εναν καταστηματαρχη:
“Η λύση είναι δυο κουβάδες χρώμα,το ένα χρώμα θα είναι για μισάωρη στάθμευση και το άλλο για μια ώρα,τοτε θα δειτε πως θα απελευθερωθούν οι χώροι στάθμευσης,κανένας υπάλληλος και ιδιοκτήτης δεν θα παρκάρει μπροστά στην δουλειά του”.
Ολοι επικεντρώθηκαν στο θέμα πάρκινγκ, ενα θέμα που αιμοραγεί πολλά χρόνια στην αγορά του Ωραιοκάστρου. Υπάρχει ο φόβος οτι το θέμα πάρκινγκ δεν θα αντιμετωπιστεί με την σοβαρότητα που απαιτείται, κατι που συμβαίνει μεχρι σημερα.
Η εισήγηση του τοπικού κρίθηκε πρόχειρη απο τους καταστηματάρχες και είπαν χαρακτηριστικά οτι με το πρόχειρο σχέδιο που προτείνει το τοπικό μόνο προβλήματα επιπλέον θα δημιουργηθούν.
Ζήτησαν μελέτη σωστή και ολοκληρωμένη να παρουσιαστεί απο το τοπικό συμβούλιο.
Χαρακτηριστικά ακούστηκε και η σκέψη οτι τέτοιες προχειροδουλειές μόνο μίζα και ευρώ μυρίζουν!
Αποφασίστηκε να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο τοπικό:
Λειτουργία θέσεων πάρκινγκ με ορισμένο χρόνο στάθμευσης.
Φωτισμός του δρόμου.
Απομάκρυνση των “διακοσμητικών” μαρμάρων που υπάρχουν.
Η οδός Ποσειδώνος να έχει κατεύθυνση μόνο προς την Βασιλέως Γεωργίου.
Να γίνει μελέτη του πεζοδρομίου.
Συμφωνούν οι καταστηματάρχες στην πεζοδρόμηση ΑΛΛΑ με σωστή μελέτη και τις άνωθεν προϋποθέσεις.
Κατα την διάρκεια της συνέλευσης δεν έλειψαν οι εντάσεις άνευ ουσίας, το τριμελές προεδρίο της συνέλευσης ομως τήρησε την διαδικασία στο έπακρο και δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος…
Εξόργισε τα μέλη η θρασύτητα της συμπεριφοράς του τέως προέδρους του εμπορικού συλλόγου που δεν σεβόταν τους συνομιλητές του και τους διέκοπτε διαρκώς και αντέδρασαν έντονα για να τον επαναφέρουν στην τάξη.

IMG_5696-0.JPG

IMG_5695-0.JPG

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.