Κάλεσμα για τις 23/1 απο τον Αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο Λαγκαδά

Δελτίο τύπου
Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στα μπλόκα στις 23ης Γενάρη
Αγρότες,Δερβένι,μπλόκο,derveni,bloko
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Λαγκαδά συμμετείχε στην τελευταία μεγάλη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Συντασσόμαστε με τις αποφάσεις της και στέλνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής, σε πάλη για την επιβίωσή μας, ενάντια στα μέτρα και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός προσπάθησε από την Κρήτη να παραμυθιάσει τους αγρότες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Μάταια προσπάθησε με υποσχέσεις να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση των μικρομεσαίων αγροτών και να αποσπάσει ανοχή στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με τα ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει, όπως η κοροϊδία της “13ης σύνταξης”.

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, με εξαγγελίες τώρα που κλιμακώνουμε τον αγώνα. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν τα χαρίζει, όπως η καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Άλλες είναι ψίχουλα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, κι άλλες είναι προς όφελος τραπεζιτών-βιομηχάνων, όπως η “Κάρτα Αγρότη”. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων, με την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο να γίνουν, αφού δήθεν η κυβέρνηση δίνει λύσεις.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία, και μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψέμα και την ίδια ώρα καλεί σε “διάλογο”, όχι για το τι θα κερδίσουμε, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να πάμε σε “διάλογο” με την κυβέρνηση που δε θα γίνει για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει και για τα οποία βγαίνουμε στους δρόμους.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Με το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλουμε δεν ζητάμε πολλά, αλλά τα αναγκαία για να μπορέσουμε να ασχολούμαστε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ζουν οι οικογένειές μας υποφερτά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ξεσκεπάσουμε τα ψέματα και την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Ας μην ποντάρει στον “κοινωνικό αυτοματισμό”.
Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια:
– Στην υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών
– Στη φορολεηλασία σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων
– Στο διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη
– Στη μη έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ
– Στα γενικότερα προβλήματα που μας οδηγούν στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973560432

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.