Κλειστά τα σχολεία 30/1/17;

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αργία

Σύμφωνα με την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία, (άρθρο 1 παρ. 11 α του Ν.1157/1981) η ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η εγκύκλιος της Γενικής Δ/νσης Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας για τον προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου του σχολικού έτους 2016-2017 (99350/Δ2/16-6-2016) επισημαίνει:
“Αναφορικά με τις…
διακοπές και τις αργίες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 2 του Π.Δ. 104/79 (ΦΕΚ 23 Α)», σύμφωνα με το οποίο: «Ημέραι αργίας των Γυμνασίων και Λυκείων ορίζονται :
α) ‘Απασαι αι Κυριακαί,
β) αι θρησκευτικαί εορταί των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος,
γ) αι εθνικαί επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου,
δ) η Καθαρά Δευτέρα,
ε) η 1η Μαΐου και
στ) η κατά τας κειμένας διατάξεις ημέρα αργίας διά την έδραν εκάστου σχολείου λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής εορτής”.
*Αν θέλουν κάποια σχολεία μπορούν να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες σχετικά με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, αλλιώς θα παραμείνουν κλειστά.Μαθήματα δεν υπάρχουν…
Ανάστατες οι σχολικές μονάδες,κάποιες θα ειναι κλειστές κάποιες άλλες θα πάνε την ημέρα εκείνη τα παιδιά στην εκκλησία κάποιες άλλες παλι θα κάνουν εορτασμό την ίδια ημέρα…. Καταβουληση του καθενός.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.