Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Ανακοινώνεται ότι αύριο (31-8-2016) και κατά τις ώρες 06.00 έως 14.00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Κλειδιού (474ο χιλιόμετρο) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μεθώνης – Αγαθούπολης (462ο χιλιόμετρο), με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω εγκατάστασης σε διάφορα σημεία γέφυρας πινακίδας δυναμικής σήμανσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν με εκτροπές κυκλοφορίας, ως εξής:

Α΄ Φάση

α) Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα: έξοδος από τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσ/νίκης (Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.), στον Α/Κ Κλειδιού (474ο χιλιόμετρο) και είσοδος στην Εγνατία Οδό στην κατεύθυνση προς Βέροια, συνέχεια επί της Εγνατίας Οδού έως τον Α/Κ Νησελίου Ημαθίας, από εκεί έξοδος από την Εγνατία Οδό και συνέχεια στην Παλαιά Εθνική Οδό Αλεξάνδρειας – Κατερίνης στην κατεύθυνση προς Κατερίνη έως τον Α/Κ Μεθώνης – Αγαθούπολης (462ο χιλιόμετρο) από όπου τα οχήματα θα εισέρχονται στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσ/νίκης (Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.), στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα.

β) Κατεύθυνση από Βέροια προς Αθήνα: έξοδος από την Εγνατία Οδό στον Α/Κ Νησελίου Ημαθίας συνέχεια μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αλεξάνδρειας -Κατερίνης στην κατεύθυνση προς Κατερίνη, έως τον Α/Κ Μεθώνης – Αγαθούπολης (462ο χιλιόμετρο) απ’ όπου τα οχήματα θα εισέρχονται στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσ/νίκης (Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.) με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος χρήστης δεν ακολουθήσει τις παραπάνω εναλλακτικές διαδρομές και αφιχθεί στον Α/Κ Κλειδιού με προορισμό προς Αθήνα τότε θα ακολουθεί τη διαδρομή έξοδος στον Α/Κ Κλειδιού προς την Εγνατία Οδό και είσοδος στον Αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Θεσ/νίκης στην κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη και αναστροφή στον Α/Κ Μαλγάρων προς Αθήνα.

B΄ Φάση

Περιορισμός της κίνησης των οχημάτων στη μεσαία και δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, με τον ταυτόχρονο αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Αθήνα από τη χιλιομετρική Θέση 475+700 έως και τη χιλιομετρική Θέση 474+050 της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με σκοπό την απομάκρυνση της σήμανσης αποκλεισμού από το πέρας της Α΄ φάσης, έως την ολοκλήρωση απομάκρυνσης της σήμανσης, η οποία προσδιορίζεται το αργότερο μέχρι την 14:00 ώρα της 01-09-2016.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:
• να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,
• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
• να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
• σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Αστυνομία,κλειστοί δρομοι

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.