Μήνυμα συμπαράστασης και αγανάκτησης απο μαθητές

Μήνυμα συμπαράστασης και αγανάκτησης για όλα αυτά τα παράδοξα που γίνονται στο κόσμο θέλησαν να στείλουν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου χωρίς φωνές,χωρίς φασαρίες αλλά με απόλυτα δημοκρατικό πνεύμα.
Δυο ώρες αποχή για να σχηματίσουν με τις τσάντες τους το εξής μήνυμα pray for peace! Το oraiokastro24 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του 15μελούς και μας είπε τα εξης:
image
Μετά από όσα συνέβησαν στο Παρίσι το 15μελες του σχολείου ευαισθητοποιήθηκε και συζήτησε το περασμένο Σάββατο για το ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε πως νοιαζόμαστε για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Είχαμε διάφορες ιδέες όμως καταλήξαμε στη πιο δημιουργική η οποία ήταν η εξής: το πρωί πριν την προσευχή να γράψουμε με τις τσάντες μας ένα σύνθημα στο προαύλιο του σχολείου. Δεν ήμασταν σίγουροι για το ποιο έπρεπε να είναι το σύνθημα αλλά δεν θέλαμε να επικεντροθουμε μόνο στα όσα συνέβησαν στο Παρίσι, θέλαμε να δείξουμε πως δεν διαχωρίζουμε φυλές, έθνη, θρησκείες κτλ. Οπότε τα επικρατέστερα συνθήματα ήταν τα pray for humanity και pray for peace. Το τελευταίο επιλέχτηκε εν τέλει και γύρω στις 8 το πρωί χωρίς να έχουμε ενημερώσει κανένα αρχίσαμε να παίρνουμε τσάντες και να εξηγούμε στα παιδιά ποια ήταν η ιδέα μας. Σιγά σιγά σχηματίστηκαν τα πρώτα γράμματα όμως χτύπησε κουδούνι και εμείς δεν είχαμε τελειώσει…ενημερώσαμε τον διευθυντή για αυτό που θέλαμε να κάνουμε και είπαμε πως τις πρώτες δύο ώρες θα κάνουμε αποχή για να τελειώσουμε τη διαμαρτυρία μας. Ούτε μάθημα θέλαμε να χάσουμε ούτε τίποτα. Θέλαμε απλά να κάνουμε κάτι δημιουργικό που site σαν το δικό σας αλλά και άλλα ΜΜΕ θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν ως υλικό ώστε να δει ο κόσμος πως ακόμα και στα πιο μικρά μεροι της Ελλάδας και του κόσμου υπάρχει ανθρωπιά, αγάπη και στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων. Ακόμα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για τους αθώους πολίτες που σκοτώνονται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και με το σύνθημα μας να προσευχηθουμε ώστε να σταματήσουν. Οι συμμαθητές μας αφουγκραστηκαν την ιδέα μας και έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι διότι επιτέλους έβρισκαν έναν έμπρακτο τρόπο διαμαρτυρίας και όχι τον συνηθισμένο σύγχρονο τρόπο διαμαρτυρίας ο οποίος συνοψίζεται σε ένα post στα social media. Κάναμε και ένα μικρό πανό με το σήμα της ειρήνης και έπειτα αρχίσαμε τις φωτογραφίες και τις κοινοποιήσεις ώστε να δουν όλοι πως δεν θα πρέπει να μας νοιάζει μόνο να περνάμε καλά και να διασκεδάζουμε αλλά θα πρέπει να κοιτάμε και συμπαραστεκόμαστε σε όποιον έχει ανάγκη. Σήμερα είναι αυτοί αύριο είμαστε εμείς. Τώρα ήταν η Γαλλία ποιος ξέρει ποια χώρα έχει σειρά;

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.