Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην περιοχή της ΓΓΕΕ (BINTEO & ΦΩΤΟ)

[ad_1]

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην περιοχή της ΓΓΕΕ  (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η διαδικασία δημοπράτησης για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

 

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή της ΓΓΕΕ είναι δρακόντεια. Οι δρόμοι περιμετρικά του κτιρίου ελέγχθηκαν πολλές φορές εξονυχιστικά και η είσοδος στον προαύλιο χώρο του κτηρίου επιτράπηκε μόνο στους εκπρόσωπους των επιχειρηματιών που είχαν καταθέσει αίτηση χορήγησης τηλεοπτικής άδειας.

 {youtube}gnnO4TeJG-4{/youtube}
 

Στην περιοχή υπάρχουν «κλούβες», δυνάμεις των ΜΑΤ, μέχρι και σκυλιά.

Υπάρχουν επίσης σε ετοιμότητα δύο ασθενοφόρα για παν ενδεχόμενο.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στη ΓΓΕΕ για να «καλύψουν» το θέμα βρίσκονται σε προκαθορισμένο σημείο.

Η πρώτη ομάδα που πέρασε την πύλη της ΓΓΕΕ, στις 07.10, ήταν αυτή του STAR (με επικεφαλής τον Κάρολο Αλκαλάι), ενώ ακολούθησε η αντίστοιχη του κ. Καλογρίτσα (με τον γιο του, Βλαδίμηρο, να ηγείται της ομάδας).

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και αμέσως μετά μπήκε η ομάδα του ΣΚΑΪ. 

Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ, είπε:

«Δεν είναι ομαλή η διαδικασία. Ελπίζω αυτή η ανώμαλη διαδικασία να κυλήσει ομαλά. Νοιώθω ότι ερχόμαστε για να καταβάλουμε λύτρα. Αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε τη διαδικασία. Είμαι εδώ για να στηρίξω της δημοκρατικές αρχές».

{youtube}xSpYkr8xju0{/youtube}

Η πέμπτη ομάδα που πέρασε την πόρτα της ΓΓΕΕ ήταν αυτή το Alpha με επικεφαλής τον Διευθύνων Σύμβουλο του Alpha, Δημήτρη Φουρλεμάδη.

Ταπεινωτική χαρακτήρισε τη διαδικασία ο κ. Φουρλεμάδης. «Έχει κληρωθεί τα δωμάτια. Γύρω στις 10.00 θα ξεκινήσει η διαδικασία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και κυρίως για την υφιστάμενα κανάλια, τα οποία έχουν πολλές οικογένειες. Έχουμε αποδεχθεί τον διαγωνισμό και θα παίξουμε με τους κανόνες του διαγωνισμού», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Alpha και συνέχισε: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη για τους ανθρώπους που έχουμε. Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη. Είναι ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές. Είναι αργά να πούμε τι έπρεπε να είχε γίνει».

{youtube}mKiB0ttLTiU{/youtube}
 
Ακολούθησε η ομάδα του ΑΝΤ1 με επικεφαλής τον Στρατή Λιαρέλη και τον Θόδωρο Κυριακού. Ο πρώτος τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι. Καλή τύχη σε όλους».
 
{youtube}pp5QsjNYubU{/youtube}

Ένα τέταρτο μετά τις 08.00 μπήκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςο Ιβάν Σαββίδης, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες τους.

«Είναι δύσκολο να σχολιάσουμε κάτι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν πολλά επίφοβα πράγματα που θα μπορούσαν να διεξαχθούν με έναν άλλο τρόπο», είπε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Θα μπορούσε να γίνει μια ανοιχτή δημοπρασία. Δεχόμαστε όλους τους όρους και προχωράμε».

{youtube}zTLnyyMIQD8{/youtube}

Τελευταία έφτασε η ομάδα του Ανεξάρτητου Τηλεοπτικού Παρόχου, η οποία εκπροσωπείται από τον Πάνο Κυριακόπουλο και όχι από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, όπως είχε διαρρεύσει από χθες.

Ο Νομικός Σύμβουλος της ΓΓΕΕ, Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ήταν παλιότερα δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, πήρε εκ νέου θέση για το θέμα, με συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Θα υπήρχε ασυμβίβαστο αν ήμουν δικηγόρος δύο διαφορετικών πελατών. Παλιότερα υπήρξα δικηγόρος όλων σχεδόν των επιχειρηματιών που διεκδικούν τηλεοπτική άδεια. Δεν ήμουν και δεν είμαι δικηγόρος του κ. Μαρινάκης», είπε ο γνωστός δικηγόρος και συνέχισε: «Είμαι δικηγόρος του κ. Κοντομηνά, ο σταθμός του οποίου έκανε μια αθλιότητα, σε υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του. Βάζουν τώρα το χέρι στην τσέπη και προσπαθούν να επιτεθούν σε όποιον βρουν μπροστά τους. Θα υπάρξει συνέχεια, καθώς θα υποβάλλω αγωγή. Το γεγονός είναι ψευδές και προσβάλει την οντότητά μου ως δικηγόρος».

Σε ό,τι αφορά στην εγγυητική του κ. Καλογρίτσα, η οποία κατατέθηκε στις 15.40 και τελικά έγινε αποδεκτή, δήλωσε: «Μου ζητήθηκε από το ελληνικό δημόσιο η άποψή μου. Ο κ. Καλογρίτσας προσκόμισε μετ’ εμποδίων την εγγυητική. Ζήτησα τη γνωμοδότηση του ΣΤΕ. Στις 19.00 λέει ο νόμος του 1981. Αφού ο Γενικός Γραμματέας την έλαβε υπόψη του, πήρε την απόφαση που γνωρίζουμε και τελικά συμμετέχει το επιχειρηματικό σχήμα στον διαγωνισμό».

Λίγο πριν τις 10.00 ο Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον Λευτέρη Κρέτσο,ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι «όλα κυλούν ομαλά» και στη συνέχεια σε «πηγαδάκι» που έκανε με τους δημοσιογράφους είπε πως θα έχουν «ανόθευτη ενημέρωση για τη διαδικασία». 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον φακό του SOOC:

img_12021472537645 (1)

img_12021472537645 (2)

img_12021472537645 (3)

img_12021472537645 (4)

img_12021472537645 (5)

img_12021472537645 (6)

img_12021472537645 (7)

img_12021472537645 (8)

img_12021472537645 (9)

img_12021472537645

 

Πηγή: altsantiri.gr

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.