Οι ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ στο Ωραιόκαστρο

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ, πιστή στα ήθη και έθιμα της ποντιακής παράδοσης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναβιώνει το πανάρχαιο δρώμενο «ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ», σε συνεργασία με τον Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου- Ρυακίου το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017.
Το εθιμικό δρώμενο των «ΜΩΜΟΓΕΡΩΝ», το οποίο τελείται σε οκτώ χωριά της Κοζάνης και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία συλλογικής ταυτότητας και αυτοπροσδιορισμού των Ποντίων, εντάχθηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.
Η πομπή θα ξεκινήσει από τα γραφεία του συλλόγου (Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου) στις 11:00 το πρωί και θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους του Ωραιοκάστρου, χορεύοντας, τραγουδώντας και σατιρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις. Σας περιμένουμε όλους και όλες να πλαισιώσετε την προσπάθειά μας αυτή.
ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.