Οι ταινίες της εβδομάδας 26/5/16 – 1/6/16

[ad_1]

Οι ταινίες της εβδομάδας 26/5/16 – 1/6/16

 

Οι ταινίες της εβδομάδας 26/5/16 – 1/6/16 (βίντεο)

 

TRUTH: Κέιτ Μπλάνσετ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ μάχονται για την «AΛΗΘΕΙΑ»

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και στα απομνημονεύματα της παραγωγού του δελτίου ειδήσεων του CBS, Μέρι Μέιπς, η ταινία TRUTH, αφηγείται τον τρόπο με τον οποίο η καριέρα της βραβευμένης δημοσιογράφου, την οποία υποδύεται η Κέιτ Μπλάνσετ κατακρημνίστηκε όταν αποφάσισαν με τον βετεράνο παρουσιαστή Νταν Ράδερ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ), να παρουσιάσουν στην εκπομπή 60 Minutes, αποδείξεις ότι ο πρόεδρος Τζορτ Μπους είχε βρει τρόπο να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία από το 1968 έως το 1974. Το θέμα θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην επερχόμενη καμπάνια του Μπους για τις προεδρικές εκλογές του 2004.

Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν μόλις διακριθεί για το θέμα του Άμπου Γκράιμπ και τις αποκαλύψεις βασανιστηρίων στις στρατιωτικές φυλακές του Ιράκ. Μέσα σε λίγες μέρες όμως από την αναμετάδοση της εκπομπής, στο επίκεντρο δεν ήταν ο Μπους, αλλά οι δημοσιογράφοι που τίθενται υπό αμφισβήτηση. Τα έγγραφα τους απορρίφθηκαν ως πλαστά και οι συντελεστές της εκπομπής κατηγορήθηκαν για κακή δημοσιογραφία ή ότι είχαν εξαπατηθεί από τους μάρτυρες, που ο ένας πίσω από τον άλλον, υπαναχωρούσαν από τις αρχικές καταθέσεις τους. Η Μέιπς έχασε τη δουλειά και τη φήμη της κι ο Νταν Ράδερ, έπειτα από 40 χρόνια συνεργασίας με το CBS, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το δελτίο του καναλιού.

 

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζέιμς Βάντερμπιλτ, μας χαρίζει ένα δημοσιογραφικό θρίλερ με έντονο σασπένς και δίνει τροφή για σκέψη σχετικά με την ελευθεροτυπία, αλλά και τον παρεμβατισμό στα μέσα ενημέρωσης, από ιδιοκτησιακά καθεστώτα και πολιτικούς.

Η Κέιτ Μπλάνσετ, προσθέτει ακόμα μια εξαιρετική ερμηνεία στην καριέρα της, ισορροπώντας με μαεστρία ανάμεσα στον δυναμικό χαρακτήρα και στις συγκινησιακά εύθραυστες στιγμές, του ρόλου της έμπειρης δημοσιογράφου. Παίζουν ακόμα Τόφερ Γκρέις, Ντένις Κουέιντ, Ελίζαμπεθ Μος, Μπρους Γκρίνγουντ, Στέισι Κιτς

Trailer

 

The Nice Guys – Κωμική περιπέτεια με τους Ράσελ Κρόου και Ράιαν Γκόσλινγκ

Μεγάλοι γιακάδες, στενά εμπριμέ πουκάμισα, φαβορίτες, disco μουσική, αυτοκίνητα χωρίς ABS και ηλεκτρονικά αξεσουάρ, λαμέ κοστούμια, μαφία, μπράβοι, ντετέκτιβ, διαφθορά, ξύλο και πιστολίδι. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό για το πρωταγωνιστικό δίδυμο, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Γκόσλινγκ, που προσφέρουν άφθονα δράση και γέλιο, στην κωμική περιπέτεια, «the nice guys», η οποία εξελίσσεται την δεκαετία του ΄70, στο Λος Άντζελες.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ, είναι ο άτυχος ντετέκτιβ, Χόλαντ Μαρτς, που αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον βίαιο και σκληροτράχηλο μπράβο, Τζάκσον Χίλι, τον οποίο υποδύεται ο Ράσελ Κρόου. Αν και η γνωριμία τους, γίνεται κάτω από τις πιο… δυσάρεστες συνθήκες, οι δυο τους θα πρέπει να αναζητήσουν την λύση στην περίεργη υπόθεση εξαφάνισης μιας νεαρής κοπέλας, καθώς και στον φαινομενικά ασύνδετο θάνατο μιας πορνοστάρ.

Την «δουλειά» τους αναθέτει, η μητέρα της κοπέλας, την οποία υποδύεται η πάντα γοητευτική, παρά τα 63 χρόνια της, Κιμ Μπάσιντζερ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, αποκαλύπτουν μια σοκαριστική συνομωσία, που φτάνει στους υψηλότερους κύκλους εξουσίας και εμπλέκει μερικά από τα ισχυρότερα πρόσωπα της πόλης. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Σέιν Μπλακ.

Trailer

 

H Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη

Μετά την επιτυχία της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, η Disney υλοποιεί ένα σίκουελ, που εκτός από τους χαρακτήρες, ελάχιστα πράγματα θυμίζουν το εξαιρετικό βιβλίο του Λιούις Κάρολ.

Η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που την είχαμε αφήσει στο τέλος της ταινίας Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, παρακολουθώντας ακόμη ένα ταξίδι της Αλίκης, αυτή τη φορά μέσα από έναν καθρέφτη.

Η ηρωίδα μας θα μεταφερθεί -παραδοσιακά- σε μια άλλη διάσταση και θα συναντήσει καινούριους, αλλά και γνώριμους χαρακτήρες. Θα κάνει νέους φίλους, αλλά και εχθρούς που θα της στήσουν πολλές και επικίνδυνες παγίδες. Σκοπός τους να την εγκλωβίσουν σε ένα άλλο χωροχρονικό σύμπαν. Είναι η μόνη όμως που μπορεί να βοηθήσει τον φίλο της τον τρελοκαπελά που κινδυνεύει. Θα τα καταφέρει;

Ο Τιμ Μπάρτον κρατά τη θέση του συμβούλου παραγωγής και εκχωρεί την σκηνοθεσία στον ταλαντούχο Τζέιμς Μπόμπιν, που έχοντας στη διάθεσή του, τους Τζόνι Ντεπ, Αν Χαθαγουέι, Μία Γουασικόφσκα, Σάσα Μπάρον Κοέν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και μια μεγάλη και έμπειρη ομάδα παραγωγής, είναι αδύνατον να μη χαρίσει μια φαντασμαγορική τουλάχιστον ταινία, στους μικρούς σινεφίλ.
Trailer

Υπόθεση Άγνωστο DNA

Σκοτεινό, αστυνομικό θρίλερ, βασισμένο στα γεγονότα που συγκλόνισαν το Παρίσι, το 1991. Η ταινία ακολουθεί την έρευνα που διήρκησε 7 χρόνια, μέχρι την αποκάλυψη ενός serial killer δολοφόνου, του πρώτου δράστη στην ιστορία, που ταυτοποιήθηκε, μέσω εξέτασης DNA. Τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί έλαβαν μέρος στην πολυετή έρευνα, για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κεντρικός ήρωας ο Φρανκ Μάνιε, ένας νεαρός επιθεωρητής που κάνει τα πρώτα του βήματα στο Τμήμα Διερεύνησης Εγκλημάτων. Η πρώτη του υπόθεση αφορά στη δολοφονία μιας κοπέλας. Σιγά-σιγά, παρόμοιες υποθέσεις, αρχίζουν να ενώνουν τις κουκίδες και να σχηματίζουν το προφίλ ενός κοινού δράστη. 

Η σκηνοθεσία είναι του Φρεντερίκ Τελιέ και πρωταγωνιστούν ο Φρανσουά Περσονάζ Ολιβιέ Γκουρμέ, Μισέλ Βιγιεμόζ και Ναταλί Μπαγιέ.

Trailer

 

«Αστέρια» – Η μπαλάντα ενός λαού

Ο σπουδαίος Γερμανός σκηνοθέτης, Konrad Wolf υπέγραψε το 1959, αυτή την πολύ σημαντική ταινία με τίτλο «Αστέρια» ( Η μπαλάντα ενός λαού), που περιγράφει τον τραγικό έρωτα ανάμεσα σε μια Ελληνοεβραία και έναν αξιωματικό των Ναζί, μιλώντας για την ανθρώπινη αγνότητα η οποία νικιέται από το φασισμό και τις φυλετικές προκαταλήψεις.  

Τα «Αστέρια» είναι η πρώτη ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου, η οποία αναδεικνύει την εξολόθρευση των Ελληνοεβραίων κατά τη διάρκεια της κατοχής, σε μια περίοδο τόσο πρόσφατη, σε σχέση με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εκείνη την εποχή.

Είναι η πρώτη ταινία με θέμα τους Ελληνοεβραίους στην διάρκεια της κατοχής, που βραβεύεται στο Φεστιβάλ των Καννών (Βραβείο Κριτικών).

Επίσης είναι η πρώτη ταινία του ΛΔΓ κινηματογράφου, που βραβεύεται σε Φεστιβάλ το οποίο οργανώνεται στη Δύση , αν και υποβλήθηκε ως υποψηφιότητα της Βουλγαρίας και όχι της ΛΔΓ. Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην επιτροπή των Κριτικών του φεστιβάλ των Καννών το 1959, συμμετείχε και ο Μιχάλης Κακογιάννης.

Trailer

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.