Ομάδα κοινωνικής πλεκτικής

ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ
Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Από το 2015 λειτουργεί στην Ενορία μας τμήμα εκμάθησης πλεξίματος, το οποίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μυηθούν στην συγκεκριμένη τεχνική. Το Studio Πλεκτικής, όπως ήταν γνωστή η δράση μας, υποδέχθηκε κυρίες, οι οποίες, με την καθοδήγηση της κ. Μαργαρίτας Παπαδοπούλου, έμαθαν να πλέκουν και μέσα από αυτό να εκφράζονται δημιουργικά. Εξάλλου το πλέξιμο λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις και ως ψυχοθεραπεία. Στο τέλος της περσυνής σεζόν των δράσεων της Ενορίας μας το Studio Πλεκτικής πήρε μια πιο κοινωνική διάσταση, πραγματοποιώντας projects κοινωνικής προσφοράς. Σε αυτά τα πλαίσια, συνεργαστήκαμε με ιατρικά ιδρύματα του εξωτερικού και τα μέλη του Studio δημιουργήσαν τα περίφημα «χταποδάκια» για τα πρόωρα βρέφη, τα οποία διατέθηκαν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου αλλά και στην εταιρεία πρόωρων νεογνών «Ηλιτόμηνον». Στη συνέχεια συνεργαστήκαμε με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης για τα μέλη του οποίου οι κυρίες του Studio Πλεκτικής κατασκεύασαν, με ειδικές προδιαγραφές από τη Μ. Βρετανία, «μαστούς» και σκουφάκια χημειοθεραπείας. Με τους ανωτέρω φορείς διατηρούμε επαφή για συνεργασία στο εγγύς μέλλον.
Για την τρέχουσα σεζόν 2017-2018 αποφασίστηκε το Studio Πλεκτικής της Ενορίας μας να μετονομαστεί σε «Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου» και να συνεχίσει την κοινωνική του δράση συστηματικότερα, εκτελώντας projects σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Η αρχή έγινε κατά τον τρέχοντα μήνα με την έναρξη της συνεργασίας μας με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer Θεσσαλονίκης. Η Ομάδα μας κατασκεύασε ειδικά μανσόν για τους ασθενείς με Alzheimer (βλ. φωτό), τα οποία, εκτός της χρηστικής τους αξίας (να ζεσταίνουν τα χέρια των ασθενών), βοηθούν και στη συνολική προσπάθεια ανακούφισής τους, καθώς έχουν προσαρμοσμένα διάφορα στοιχεία με τα οποία απασχολούνται τα χέρια, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην διατήρηση της ηρεμίας των ασθενών! Τα μανσόν παραδόθηκαν στην Εταιρεία την Δευτέρα 18/9 από εκπροσώπους της Ομάδας υπό τον π. Νικόλαο Μοναστηρίδη, γενικό υπεύθυνο όλων των δράσεων της Ενορίας μας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις δράσης της Εταιρείας και αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας μας με συγκεκριμένες δράσεις που θα ανακοινωθούν οσονούπω.
Οι συναντήσεις της Ομάδας θα γίνονται την 1η και 3η Τετάρτη κάθε μήνα, 5:30-7μ.μ. Είναι ευπρόσδεκτοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν! Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα τμήμα αρχαρίων στην πλεκτική που θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 5-6:30μ.μ. Οι συναντήσεις θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας (πίσω από την εκκλησία).
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο 2310 694883 (κ. Μαργαρίτα) και στη σελίδα μας στο facebook @kinoniki.plektiki.panagias.oreokastrou.

#seraprojects2017_2018

3BD633FD-7719-49E8-9EB3-96D07C9C4148

DACA7729-0837-404B-AC78-A972FAA962D5

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.