Ο ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ έγινε 10!

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ – ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
Μυγδονιακος
27. 07. 17
Ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυγδονίας – Μυγδονιακός συμπληρώνει σήμερα 27/7/2017 δέκα χρόνια από την ίδρυσή του και ταυτόχρονα δέκα χρόνια δραστηριότητας και αδιάλειπτης ενασχόλησης με την γυναικεία πετοσφαίριση.
Η παρουσία αυτού του αθλητικού συλλόγου, που λειτουργεί λίγο έξω από τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης και εντός της αρχαίας περιοχής της Μυγδονίας, είναι πλέον συνυφασμένη με την αθλητική ιστορία της τοπικής κοινωνίας και συνδεδεμένη με επιτυχίες, όχι μόνο στις διοργανώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας. Η σύντομη ιστορία του Μυγδονιακού δεν τυγχάνει μόνο διακρίσεων της γυναικείας ομάδας, αλλά και των ομάδων υποδομών, αποτέλεσμα της μεθοδικής και οργανωμένης δουλειάς που έχει ξεκινήσει από το 2007 στις Ακαδημίες του Συλλόγου και συνεχίζεται.
Αμέσως μετά την κατασκευή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Μυγδονίας “Παναγιώτης Νέτσικας” στο Δρυμό, 27 Ιουλίου του 2007, δόθηκε η ευκαιρία στον καθηγητή φυσικής αγωγής κο Χρυσάφη Χαράλαμπο μαζί με φίλους του volley να υλοποιήσουν ένα κοινό τους όραμα για ένα αθλητικό σύλλογο που θα απευθυνόταν κυρίως στα κορίτσια της τοπικής κοινωνίας, με στόχο να τους δώσουν μία διέξοδο απασχόλησης διαφορετική αυτής των παραδοσιακών αθλημάτων για αγόρια. Βασισμένοι στην αρχαιοελληνική παράδοση του τόπου δεν μπορούσαν παρά να ονομάσουν αυτό το σύλλογο “Μυγδονιακό” διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι θα κρατήσουν ζωντανή την προέλευση των γηγενών κατοίκων της περιοχής από τον Γενάρχη Μύγδων, γιού του θεού Άρη και της νύμφης Καλλιόπης.
Ο Μυγδονιακός “γεννήθηκε” το 2007 και έτυχε της ευρείας αποδοχής από κορίτσια κάθε ηλικίας των τοπικών κοινοτήτων, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την συγκρότηση ομάδων που συμμετείχαν από την πρώτη χρονιά στα πρωταθλήματα της ΕΠΕΣΘ και συνεχίζουν επιτυχώς μέχρι σήμερα. Όμως ο βασικός στόχος των ανθρώπων της ομάδας δεν ήταν και δεν είναι αποκλειστικά οι επιτυχίες, αλλά η καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους με προσανατολισμό στην ομαδικότητα και ταυτόχρονα την ανάπτυξη των ικανοτήτων κάθε αθλήτριες ξεχωριστά. Έτσι, από το Δ.Σ. του συλλόγου που στελεχώνεται από ανθρώπους του αθλητισμού, του πνεύματος, της οικονομίας και του εμπορίου, έως τους προπονητές και υπεύθυνους των τμημάτων που έχουν επιλεγεί βάση της εμπειρίας, των ικανοτήτων και της προσωπικότητας τους, ο Μυγδονιακός λειτουργεί σαν οικογένεια που επιμένει να στηρίζει τα παιδιά της.
Η οικογένεια του Μυγδονιακού δεν περίμενε ποτέ ένα θαύμα, δεν ακολούθησε καμία μαγική συνταγή ή τις επιταγές της σύγχρονης πραγματικότητας, αλλά αντίθετα εργάστηκε με υπομονή, πάθος και κυρίως αγάπη για να καταφέρει να σταθεί με αξιώσεις απέναντι σε ιστορικές ομάδες και συλλόγους με βαρύ όνομα. Αν και οι δυσκολίες ήταν πολλές, άντλησε δύναμη από αυτές και τις μικρές αθλήτριές του, πείσμα και το σθένος να συνεχίσει και να κερδίσει σημαντική αναγνώριση από τον κόσμο της πετοσφαίρισης. Γι αυτό ο Μυγδονιακός δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά σαν οικογένεια άνοιξε κι άλλο την αγκαλιά του προς τα παιδιά της Μυγδονίας, αγόρια και κορίτσια και τους κάλεσε να διδαχθούν το αθλητικό πνεύμα μέσα και από την ενόργανη γυμναστική.
Ο ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του ΑΕΣ Μυγδονιακός κ. Χρυσάφης Χαράλαμπος γι αυτά τα 10 χρόνια που ακούραστα εργάζεται δίπλα και πάνω από το σύλλογο δήλωσε:
“Ο Μυγδονιακός είναι πλέον δέκα χρόνια σοφότερος, πιο έμπειρος αγωνιστικά και διοικητικά. Συνεχίζει με περισσότερη διάθεση το αθλητικό του έργο και με μεγαλύτερη όρεξη για καινούρια πράγματα στον αθλητισμό της ευρύτερης περιοχής. Οι στόχοι του συλλόγου που κάθε καινούρια αγωνιστική χρονιά είναι υψηλότεροι, για τον Μυγδονιακό δεν είναι ο σκοπός, αλλά το φυσικό αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς όλων όσων συμμετέχουν, διοίκησης, προπονητών και προ παντός όλων των αθλητριών που αγωνίζονται με όνειρα και πάθος, δύο βασικά στοιχεία που καλλιεργεί ο Μυγδονιακός.
Γιατί εάν δεν έχεις όνειρα και πάθος, δεν είσαι Μυγδονιακός. Εύχομαι σε όλους τους συντελεστές υγεία, δύναμη, υπομονή, επιμονή, όχι βιασύνη και προσοχή στις υποδομές και όλα θα πάνε σύμφωνα με τον αρχικό ιδρυτικό στόχο του Μυγδονιακού: Όλα τα παιδιά στο γήπεδο.”
Η υποστήριξη και η συμπαράσταση προς το σύλλογο και όλες τις ενέργειές της ομάδας από την τοπική κοινωνία είναι τις περισσότερες φορές συγκινητική. Αυτοί οι λίγοι που ξεκίνησαν το έργο του Μυγδονιακού πριν από 10 χρόνια, σήμερα είναι περισσότεροι, αλλά δεν θα είναι ποτέ αρκετοί δεδομένου ότι μεγαλώνουν οι απαιτήσεις για τα διαρκώς αυξανόμενα παιδιά που αγκαλιάζει αυτή η οικογένεια. Πρωτεύων στόχος του συλλόγου είναι να χτίσει μία ομάδα πρότυπο για τα δεδομένα της πετοσφαίρισης και ένα εκπαιδευτήριο όπου ο αθλητισμός θα δώσει στους νέους ανθρώπους όλα τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες στην κοινωνία.
Ευχαριστούμε όσους είναι δίπλα μας τα τελευταία δύσκολα χρόνια και καλούμε αυτούς που το επιθυμούν, να γίνουν και αυτοί συνοδοιπόροι σε αυτή τη προσπάθεια, να γίνουν και αυτοί αρωγοί σε αυτή την οικογένεια του Μυγδονιακού για τα παιδιά όλων μας, για την ομάδα της καρδιάς μας.
Μετά από 10 χρόνια, πάμε για περισσότερα, όλοι μαζί με υπομονή, γιατί τα καλύτερα έρχονται!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.