Ο Ομπάμα στην Αθήνα,της Ειρήνης Μήτσιου

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, παρά την εκλογική ήττα του κόμματος του, επισκέπτεται την Αθήνα για να συναντήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τα στελέχη του πριν από όχι και τόσα πολλά χρόνια διαδήλωναν κατά της επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα. Οι ίδιοι άνθρωποι αυτές τις μέρες έσκιζαν τα ιμάτια τους υπέρ της συζύγου Χίλαρι Κλίντον, χλεύαζαν τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τραμπ, κι έριξαν μαύρο δάκρυ που ο αμερικανικός λαός εξέλεξε τον Τραμπ αντί της Κλίντον. Επίσης, οι ίδιοι άνθρωποι φόρεσαν τα καλά τους και διαγκωνίζονται ποιος θα δει τον Ομπάμα από κοντά, ενώ απαγόρευσαν τις συλλογικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κατά του εκπροσώπου του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, σύμφωνα με το αριστερό λεξιλόγιο που οι κυβερνώντες «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν γαργάρα.
Ο κ. Ομπάμα είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο, πριν ακόμη λήξει η θητεία του. Σχετίστηκε με τη λεγόμενη «αραβική άνοιξη» που οδήγησε σε πολέμους, σε εμφύλιους σπαραγμούς, αιματοχυσίες, εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και τραυματισμούς, σε βομβαρδισμούς και μαζικές καταστροφές, σε βίαιους ξεριζωμούς και προσφυγιές. Στην Ευρώπη οι πολιτικές του επιλογές ενίσχυσαν τον γερμανικό ηγεμονισμό και στη Μέση Ανατολή έθρεψαν τον τουρκικό επεκτατισμό. Έφερε οικονομική και ηθική κρίση στις δυτικές κοινωνίες, και παράλληλα επανέφερε το ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία. Επί προεδρίας του κ. Ομπάμα η Ελλάδα μπήκε στο γύψο των μνημονίων λιτότητας με το Δ.Ν.Τ. και τη Παγκόσμια Τράπεζα στο σβέρκο μας, και ακόμη δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.
Αυτόν τον Αμερικανό τιμά η κυβέρνηση της αριστεράς – έτσι αυτοπροσδιορίζεται. Επομένως η κυβέρνηση Τσίπρα συναινεί σε όλα αυτά με ελαφρά συνείδηση, σε σημείο που πολλοί πρώην ψηφοφόροι της αναρωτιούνται σε τι άλλο είναι αριστερή εκτός από το όνομα!
Όλα δείχνουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έρχεται να δει τους συνεργάτες του στην Αθήνα, τους ανθρώπους των μηχανισμών του στην οικονομία, στην πολιτική και στην ενημέρωση. Όχι όμως και τον ελληνικό λαό. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών εκφράζονται από το ψήφισμα του Δήμου Καισαριανής ότι ο Ομπάμα είναι persona nongrata – ανεπιθύμητο πρόσωπο!
Ειρήνη Μήτσιου
Ειρήνη Μήτσιου
πρώην Συντονίστρια Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.