Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναλαμβάνει την ευθύνη για την αναβολή της συνεδρίασης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου,
πολίτες του δήμου μας και εκπροσώπους φορέων

Αναφορικά με τη μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 217 ν. 3463/2006, σε συνδυασμό με το άρθρο 16 του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, επιθυμώ να αναφέρω τα ακόλουθα:

Πράγματι κατά το τυπικό μέρος ήτοι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του ν. 3463/2006 και του άρθρου 16 παρ. 4 του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου θα έπρεπε με δική μου ευθύνη πέντε (5) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση να βρίσκεται στη διάθεση των δημοτικών παρατάξεων το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν.

Τούτο βέβαια δεν πραγματοποιήθηκε, μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων κατά την εν λόγω συνεδρίαση να υπάρξει σχετική επισήμανση και να υποβληθεί αίτημα αναβολής της συνεδρίασης για τη μεθεπόμενη Κυριακή. Το αίτημα αυτό βεβαίως υπήρξε εύλογο και για το λόγο αυτό εξάλλου λήφθηκε σχετική απόφαση αναβολής της συνεδρίασης και πραγματοποίησής της τη μεθεπόμενη Κυριακή στον ίδιο χώρο και με ίδια ώρα έναρξης.

Αναλαμβάνοντας ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη της μη ενημέρωσης (δεν είναι κακό στη ζωή μας να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας όταν και εφόσον πρέπει) κατά τα ανωτέρω των δημοτικών παρατάξεων με τα κείμενο του απολογισμού και της αναβολής της συνεδρίασης θα επισημάνω ότι το γεγονός αυτό δεν υποκρύπτει σε καμία απολύτως περίπτωση κάποια σκοπιμότητα ούτε από την πλευρά μου, ούτε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Γνωρίζοντας ότι στο παρελθόν παρόμοιες συνεδριάσεις επραγματοποιούντο από άλλες Δημοτικές Αρχές δίδοντας βαρύτητα στο ουσιαστικό μέρος της ενημέρωσης (με δεδομένο ότι όλοι οι αρχηγοί των δημοτικών μας παρατάξεων γνωρίζουν άριστα τα θέματα τα οποία αποτελούν προϊόν τριβής και αναφοράς στα δημοτικά μας συμβούλια) θεώρησα ότι θα μπορούσε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί και με αυτά τα δεδομένα αφού από την πλευρά της Διοίκησης θα υπήρχε μια πλήρης αναφορά στα πεπραγμένα της, τα οποία ακολούθως θα υπόκειντο στο σχολιασμό και την κριτική από τις δημοτικές παρατάξεις, τους δημοτικούς συμβούλους, τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου μας.

Τελειώνοντας θα επαναλάβω αφενός μεν ότι αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για τη μη πραγματοποίηση της εν λόγω συνεδρίασης ζητώντας συγνώμη από όλους τους παρευρεθέντες (δημοτικούς συμβούλους, πολίτες, εκπροσώπους φορέων κλπ) για την ταλαιπωρία τους και αφετέρου σας καλώ να παρευρεθείτε στην ορισθείσα συνεδρίαση της 5-11-2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ. στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωραιόκαστρο 22-10-2017

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.