Παιδιά του Ωραιοκάστρου θα ζωγραφίσουν για την Ευρωπαίκη πρωτεύουσα Νεολαίας του 2014

Εκδήλωση – εικαστική παρέμβαση για παιδιά, υπό τον τίτλο «Dada σε τοίχο» στο πλαίσιο του «Θεσσαλονίκη -Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» …και με τη συμμετοχή της Ομάδας Καλλιτεχνικής Παρέμβασης Δυτικής Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, στις 10:00, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης.

Με λέξεις που θα επιλέξουν τυχαία τα ίδια τα παιδιά θα δημιουργηθεί μια ξεχωριστή ιστορία με τη βοήθεια των μελών της ομάδας, Θεανώς Γόκτση και Μαρίας Κασίδου που στη συνέχεια θα αποτυπωθεί στους τοίχους του σχολείου από τους εικαστικούς Γεώργιο Χατζηαγόρο και Έφη Γανέλη.

Η δράση αξιοποιεί στοιχεία του ντανταϊσμού, όπως το φανταστικό, το παράλογο και το αυθόρμητο, που διαθέτουν τα παιδιά, αλλά τείνουν να εκλείψουν από τους μεγάλους.
Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος μαθητές από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, τα εικαστικά τμήματα των ενοριών Παλαιοκάστρου και Ωραιοκάστρου, από το «Ζωγραφείον» του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και πολλοί εθελοντές.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.