Περίτρανο ΟΧΙ των πολιτών του δήμου Δέλτα για τους μετανάστες,η τοποθέτηση του δημάρχου Ωραιοκάστρου,βίντεο

Στο έκτακτο συμβούλιο του δήμου Δέλτα στις 5/2/16 με θέμα το μεταναστευτικό παρουσία δημάρχου Ωραιοκάστρου,η εικόνα μετά απο πολλές ώρες διαβούλευσης ήταν πλέον ξεκάθαρη.

12645259_10207310356469915_5232434392453478849_n
IMG_3493

Πραγματική κοσμοπλημμύρα στο έκτακτο συμβούλιο με θέμα την εγκατάσταση των μεταναστών στο στρατόπεδο 1090 στα όρια των δήμων Δέλτα και Ωραιοκάστρου.
Για μισόλογα και ελλιπής ενημέρωση απο την κυβέρνηση είπαν οι αιρετοί .Για μισόλογα και ελλιπής ενημέρωση απο τους αιρετούς είπαν και οι πολίτες.Για μια κυβέρνηση που αποφάσισε χωρίς προγραμματισμό και ευαισθησία απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και για κινδύνους πολλών προβλημάτων στις ζορισμένες ζωές των Ελλήνων.
Βασική αρχή της συζήτησης ήταν οτι δεν θα παίξουν με τις λέξεις,όπως πρόσφυγες ή μετανάστες και οτι στους χαρακτηρισμούς τύπου “ξενοφοβικός” και “ρατσιστής”, μπροστά σε ένα τέτοιο πρόβλημα, δεν θα σταθεί κανείς.Δεν ήταν ο λόγος της συνάντησης τίποτα απο τα παραπάνω,αν και ελάχιστες φωνές είπαν αυτές τις λέξεις και τους χαρακτηρισμούς αυτούς.
Οι περισσότερες τοποθετήσεις ήταν οι εξής,ότι είναι αδιανόητο να μπορέσει να αντέξει ο οποιοσδήποτε Δήμος στις πλάτες του το βάρος των 4000 μεταναστών,ένα βάρος που θα μπορούσε να μοιραστεί σε περισσότερους δήμους. Μονό έτσι θα μπορέσουν να δημιουργηθούν σωστές εγκαταστάσεις για να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν ανθρώπινες συνθήκες και οι πολίτες των δήμων την αίσθηση της ασφαλείας,μόνο έτσι θα μπορούσαν να ομαλοποιηθούν τα πράγματα.
Αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι δήμοι των δυτικών συνοικιών είναι ήδη επιβαρυμένοι,αφού δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι συνθήκες του στρατοπέδου με σκηνές,με ψεύτικα συρματοπλέγματα,χωρίς αστυνόμευση για την ασφάλεια των μεταναστών και των πολιτών,αφού δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι εκεί θα γίνει “ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ ΨΥΧΏΝ” τότε θα πρέπει να τους δώσουν ένα πιο ηχηρό μήνυμα,με δημοψήφισμα ή ακόμη και με την κατάληψη του στρατοπέδου απο τους ίδιους τους πολίτες ουτοσώστε να σταματήσουν οι εργασίες και να ξανά μελετήσουν όλοι η αρμόδιοι την σοβαρότητα της κατάστασης και να κινηθούν πιο ανθρώπινα.
Τα αίματα άναψαν και δέχθηκεεπίθεση απο τους πολίτες ο δήμαρχος Φωτόπουλος για εμπαιγμό στις πλάτες των πολιτών:
“ΣΕΙΣΜΟ έπρεπε να είχαμε κάνει καιρό τώρα, ΔΗΜΑΡΧΕ παραιτήσου,γιατί πριν λίγο καιρό τα συμφώνησες και τώρα μας κοροϊδεύεις και λες άλλα”
“Εμείς θα κλείσουμε το στρατόπεδο,δεν θα επιτρέψουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με φόβο”
“Θα το λύσουμε εμείς αφού δεν μπορείτε εσεις”

“Αντί να οργανωθούμε να τους σταματήσουμε,γιατί η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εντατικές εργασίες,εμείς μιλάμε ακόμη!!ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ!!”
Η κατάληξη στο συμβούλιο αυτό ήταν ότι οι δυο δήμαρχοι,Φωτόπουλος και Γαβότσης, θα μεταβούν την Δευτέρα στην Αθήνα για να δει το θέμα η κυβέρνηση με πραγματική πλέον μάτια,μεταβιβάζοντάς τους την αγανάκτηση των πολιτών. Μια κατάληξη που δεν εφησύχασε τους πολίτες και αποχώρισαν φωνάζοντας ότι πρέπει να  σταματήσουν την απόφαση της κυβέρνησης με κάθε τρόπο.
Απο το Ωραιόκαστρο παρεβρέθησαν ο δήμαρχος,οι αντιδήμαρχοι κ.Τσακαλίδης Ηρακλής,κ.Αταμιάν Πέτρος,κ.Δίγκαλης Θωμάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ.Χατζηαγόρου Βαγγέλης.
Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε τις τοποθετήσεις και την αγανάκτηση των πολιτών και τις τοποθετήσεις των δυο δημάρχων,Φωτόπουλου και Γαβότση

τοποθέτηση δημάρχου Φωτόπουλου

τοποθέτηση δημάρχου Γαβότση

vendo

2 ΣΧΟΛΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.