Πιερία..Ένας προορισμός για όλες τις εποχές!

[ad_1]

Πιερία..Ένας προορισμός για όλες τις εποχές!

To Επιμελητήριο Πιερίας έδωσε την ευκαιρία σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό να γνωρίσουν τον φυσικό πλούτο, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, την τοπική κουζίνα  και τους παραδοσιακούς οικισμούς των ορεινών περιοχών της Πιερίας στο πλαίσιο του προγράμματος Leader 2007-2013

 

Της Χριστίνας Κανατάκη 

Η Πιερία αποτελεί πόλο έλξης για κάθε μορφή τουρισμού.

Το Λιτόχωρο, ο μυθικός Όλυμπος, το Αιγίνιο, ο Παλιός Παντελεημονας,ο  Κολινδρος  και η Κατερίνη ήταν τα μέρη που ήταν στο επίκεντρο της ξενάγησης.

Ιδιαίτερης σημασίας και κίνητρο για την προβολή του προσκυνηματικού τουρισμού ήταν οι ξεναγήσεις στην η Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου που βρίσκεται στο Εθνικό Δρυμό Ολύμπου, καθώς και στον Άγιο Αθανάσιο στο Αιγίνιο και τον Άγιο Γεώργιο στον Κολινδρό,δύο μεταβυζαντινές εκκλησίες της Βόρειας Πιερίας οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν στους αιώνες και χαρακτηρίζονται ως θρησκευτικά μνημεία μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας.

Η ξενάγηση δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τοπική γαστρονομία με εδέσματα από παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής όπως παραδοσιακές πίτες, ζυμαρικά, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και άλλα πολλά που χαρακτηρίζουν την υψηλή γαστρονομία του νομού.

Η Πιερία είναι ένας τόπος  προικισμένος με ορεινές, θαλασσινές και πεδινές ομορφιές και αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές αλλά και μικρές εξορμήσεις.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.