Πλημμελής εκτέλεση καθηκόντων διευθυντή σχολείου στο Ωραιόκαστρο

Σε σχολική μονάδα του Ωραιοκάστρου εχει γίνει αναφορά γονέα προς τον διευθυντή του γυμνασίου με κύριο θέμα την ασφάλεια των μαθητών.
Ο μαθητής αποβλήθηκε με διήμερη αποβολή λόγω παραπτώματος του. “Μέχρι εδώ όλα σωστά και δίκαια” μας λέει ο γονέας “τα λάθη τους πρεπει να μάθουν τα παιδιά να τα πληρώνουν για να μπορέσουν να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες”. Η διαδικασία όμως αλλάζει το παραγωγικό αποτέλεσμα της τιμωρίας.
Ας πιάσουμε τα πράγματα απο την αρχή.
Ο διευθυντής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γονέα για να μάθει αν ειναι ενημερωμένος για το παράπτωμα του παιδιού του και του δήλωσε οτι θα υπάρξουν κυρώσεις.
Περνούσαν οι μέρες και η τιμωρία ορίστηκε μια ωραία πρωία στον μαθητή,που πήγε στο σχολείο να παρακολουθήσει τα μαθήματα της ημέρας.Του ανακοινώθηκε οτι αποβλήθηκε για εκείνη την ημέρα και την επόμενη.
Ο μαθητής αποχώρησε απο το σχολείο και ο γονέας του ενημερώθηκε για αυτο οταν επέστρεψε στο σπίτι και είδε το παιδί εκεί.
Ποσά θα μπορούν να γίνουν κατα την διάρκεια της αποχώρησης του παιδιού απο το σχολείο; Ποιος θα είχε την ευθύνη αν συνέβαινε κάτι;
Γιατι δεν ενημερώθηκε ο γονέας για την αποχώρηση του παιδιού του απο το σχολείο; Πως αποβλήθηκε ο μαθητής χωρίς να ενημερωθεί απο πριν;
Όλα αυτα τα ερωτήματα περιμένει ο γονέας να απαντηθούν.
Ερωτήματα που αποδεικνύουν την ελλιπή ασφάλεια των μαθητών.

Σας παραθέτουμε την αναφορά του γονέα :

“Θέμα:ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 μετά από συνέλευση και με απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου μας ο γιός μου απεβλήθη.
Με την παρούσα επιστολή παρακαλώ ενημερώστε με,εγγράφως,ως προς την αιτιολογία της ποινή της αποβολής που έλαβε ο γιος μου.
Ζητώ να μου προσκομμίσετε τα πρακτικά της συνέλευσης του συλλόγου διδασκόντων με την απόφαση της αποβολής που του επιβάλατε.
Ζητώ επίσης να μάθω τον λόγο που δεν με ενημερώσατε και εμένα και τον γιο μου,ότι την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 θα ξεκινούσε η ποινή της διήμερης αποβολής που του επιβάλατε. Ο γιος μου ενώ ήρθε να παρακολουθήσει τα μαθήματα της εν λόγω ημέρας του ανακοινώθηκε η έναρξη της ποινής του, εν μέσω μαθημάτων. Το παιδί αποχώρησε από το σχολικό χώρο, ενώ εγώ ως γονέας και κηδεμόνας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ ενημερώθηκα. Μετά από επικοινωνία μου με τους γονείς των υπόλοιπων αποβληθέντων παιδιών διαπίστωσα ότι ούτε εκείνοι ήταν ενήμεροι για την αποχώρηση των παιδιών τους. Θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε στο παιδί τις ώρες που θα έπρεπε να είναι στο σχολείο και εν άγνοια μου δεν ήταν. Παρακαλώ πολύ να μάθω τον λόγο που δεν ακολουθήσατε την νόμιμη και υποχρεωτική οδό της ενημέρωσης μου.”
Σχολειο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.