“ποτέ την Κυριακή” της Ειρήνης Μήτσιου

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ….
-ΟΧΙ ΣΤΙΣ 52 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ-

Η Ε.Ε. έρχεται να επιβάλει την Κυριακάτικη εργασία και να διαλύσει τη μικρομεσαία και την τοπική αγορά καταπατώντας ύπουλα το δικαίωμα πολλών χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων κι εργαζόμενων. Ο όρος «προαιρετική» Κυριακάτικη εργασία δεν βρίσκει καμία πρακτική εφαρμογή για τους εργαζόμενους, ενώ λειτουργεί εκβιαστικά για τους αυτοαπασχολούμενους για λόγους ανταγωνιστικότητας.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάμε στις 52 Κυριακές καθώς το νεοκαπιταλιστικό αυτό νομοθέτημα εκφράζει ξεπερασμένες υπερκαταναλωτικές συνήθειες, που πλέον είναι παρωχημένες λόγω διαρκούς λιτότητας. Τα επιπλέον λειτουργικά έξοδα συντήρησης των ελεύθερων επαγγελματιών μειώνουν τη φοροδοτική τους ευχέρεια σε πάγια και εισφορές, πράγμα επιζήμιο για την πολιτεία και την εθνική οικονομία.
Αφ’ ετέρου η κυριακάτικη εργασία που επιβάλλουν οι μνημονιακές αντιλήψεις και κυβερνήσεις προσκρούει στα εργατικά δικαιώματα και στις θρησκευτικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών, και προσβάλλει τους εργατικούς αγώνες και τα λαϊκά κινήματα.
Επίσης, οι συμπολίτες μας πρέπει να ωριμάσουν και να μην βλέπουμε φαινόμενα μαζικής κατανάλωσης σε mall, σε αλυσίδες και πολυκαταστήματα. Όποιος τις Κυριακές ψωνίζει απ’ τα μεγάλα καταστήματα, συμβάλλει στο να κλείσουν οι μικρές τοπικές αγορές που είναι σημαντικότερες για τον πολίτη και τον συνδημότη.
Η κυβέρνηση λοιπον, έχει χρέος να υψώσει ανάστημα και να μην περάσουν οι ευρωπαϊκές καταστροφικές οδηγίες για 52 εργάσιμες Κυριακές! Αυτό υποσχέθηκαν προεκλογικά, αυτό οφείλουν να κάνουν: να προστατέψουν το δικαίωμα στην Κυριακάτικη αργία!
Ειρήνη Μήτσιου
Ειρήνη Μήτσιου
Πρώην Συντονίστρια
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.