Προσφυγή της «Δύναμης Δημιουργίας» ενάντια στο χαράτσι

Στην κατάθεση προσφυγής κατά της ανάλγητης όσο και παράλογης απόφασης της διοίκησης και του δημάρχου Ωραιοκάστρου για αύξηση των δημοτικών τελών σε ποσοστό 33% προχώρησε η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση» και ο επικεφαλής της Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Με την κίνηση αυτή εντείνονται οι ενέργειες για την ακύρωση ακόμη μίας προσπάθειας της ίδιας αδιόρθωτης διοίκησης να εξαντλήσει και να εξαθλιώσει οικονομικά τους πολίτες, την ίδια ώρα που δεν προσφέρει ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, φωτισμός, συντήρηση οδικού δικτύου, υπηρεσίες προς τον δημότη, κ.ά.) που να δικαιολογούν τα χρήματα αυτά που απαιτεί. Η προσφυγή που κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εμπεριέχει τα ακόλουθα:

1. Η προσβαλλόμενη απόφαση αποτελεί μνημείο διοικητικής αυθαιρεσίας και άτεγκτης άσκησης φορολογικής εξουσίας κατά των χειμαζόμενων από την οικονομική συγκυρία πολιτών του Ωραιοκάστρου.
2. Χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό στοιχείο, χωρίς να υφίσταται προϋπολογισμός δαπανών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2017, αποφασίζεται από την διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, ογκώδης, υπέρμετρη και εν τέλει αήθης οικονομική αύξηση των ανταποδοτικών τελών, με στόχο την είσπραξη ποσών, τα οποία αναιτιολογήτως θα καταβληθούν αποτελώντας κατ’ ουσίαν χαράτσι, προκειμένου να καλυφθούν άλλες οικονομικές ανάγκες του Δήμου που προέκυψαν από την εσφαλμένη άσκηση της διοικητικής λειτουργίας της παρούσας διοίκησης.
3. Η αύξηση των ανταποδοτικών τελών δεν έχει λογικό, νομικό, και ηθικό έρεισμα και αποτελεί πράξη αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας αφού η επιβολή φοροεισπρακτικών μέτρων άνευ αιτιολογίας βάλλει κατά του συνόλου των πολιτών του Ωραιοκάστρου και ιδίως κατά αυτών που πλήττονται περισσότερο από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.
4. Η προσβαλλόμενη απόφαση δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη της τον ανθρώπινο παράγοντα και ιδίως το γεγονός ότι σε περίοδο αύξησης της ανεργίας, της γενικής κρατικής φορολογίας και πλήρους οικονομικής ανασφάλειας, ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει να σταθεί δίπλα στους πολίτες και μειώνοντας τους κατά το δυνατό τα οικονομικά βάρη.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία ευελπιστούμε ότι θα είναι ακόμα ένα χαστούκι σε αυτή τη νέα προσπάθεια του δημάρχου Ωραιοκάστρου για την επαναφορά του επαχθέστατου χαρατσιού, το οποίο καταφέραμε και ακυρώσαμε με την περσινή επιτυχημένη προσφυγή μας γλυτώνοντας τους δημότες από αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Δίνουμε όλοι μαζί έναν αγώνα για ένα Δήμο σύγχρονο, εξορθολογισμένο, φιλικό προς τον πολίτη, σύμμαχο σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία, που θα αφουγκράζεται την κοινωνία και κυρίως θα στέκεται δίπλα στους οικονομικά ασθενέστερους.
Παπακωνσταντινου

Από το Γραφείο Τύπου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.