Προσωρινή μεταστέγαση εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προσωρινή μεταστέγαση εκθεμάτων
του Λαογραφικού Μουσείου

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Ωραιοκάστρου σε ασφαλή αποθηκευτικό χώρο (της πρώην ΔΗΚΕΩ). Η προσωρινή αυτή μεταστέγαση κρίθηκε αναγκαία ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει εκεί ο παιδικός σταθμός, ο οποίος ήταν εκτός λειτουργίας. Η μεταφορά του παιδικού σταθμού είναι άμεσης ανάγκης καθότι το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο από πλευράς στατικότητας.
Παράλληλα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επιδιόρθωση του ενός εκ των δύο ελεύθερων κτιρίων της παιδόπολης ώστε στη συνέχεια να μεταφερθούν εκεί τα εκθέματα προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Λαογραφικό Μουσείο, εφόσον δεν βρεθεί άλλο καταλληλότερο οίκημα, πλησίον του κέντρου του Ωραιοκάστρου.
«Η επαναλειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Ωραιοκάστρου θεωρείται για εμάς επιβεβλημένη. Όλη η ιστορία του Ωραιοκάστρου (μέσω φωτογραφιών, ενδυμασιών, αντικειμένων) θα αναδειχθεί με την ανασύσταση και επαναλειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου. Είναι για εμάς επιτακτικό καθήκον», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.
δημος
Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.