Πρόσκληση συμμετοχής σε διαγωνισμό κόμικς και γελοιογραφίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ
ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΟΜΙΚΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
με θέμα:
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ : ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ

Απο την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ωραιοκάστρου:

Το σχέδιο θα πρέπει να το ανεβάσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του φορέα της διοργάνωσης που είναι : http://beijing20.unwomen.org/en/get-involved/comic-competition έως τις 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015.
Διοργανωτές είναι η Μονάδα ΗΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι πέντε προκριθέντες θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού το καλοκαίρι του 2015. Τα βραβεία είναι τα εξής :
​Το πρώτο βραβείο 1000 ευρώ
​Το δεύτερο βραβείο 500 ευρώ και
​Τα τρία τρίτα βραβεία από 200 ευρώ το καθένα.
Τα έξοδα ταξιδίου και διαμονής θα καλυφθούν από τους φορείς της διοργάνωσης.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στα θέματα της Ισότητας των Φύλων. Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας από 18 έως 28 ετών.
Με αφορμή τον διαγωνισμό τα έργα θα εκτεθούν στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκδήλωσης της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ωραιοκάστρου. Τα διαγωνιζόμενα έργα θα πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στo email: [email protected]
Οι συμμετέχοντες μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Δήμου : www.oraiokastro.gr και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών : www.isotita.gr ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την κ. Βικτωρία Γεράκη στο τηλέφωνο: 6973 575730.
image
Ενημέρωση των συμμετεχόντων
Η Μονάδα των ΗΕ για τις Γυναίκες μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Βέλγιο, και το Περιφερειακό Κέντρο Ενημέρωσης των ΗΕ διοργανώνουν διαγωνισμό κόμικς και γελοιογραφίας για την ισότητα των φύλων. Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος της εκστρατείας της Μονάδας των ΗΕ για τις γυναίκες με τίτλο «Χειραφέτηση των γυναικών – Χειραφέτηση της ανθρωπότητας: Φανταστείτε την!» επ’ ευκαιρία της 20ής επετείου της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις γυναίκες, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο το 1995.
Σας καλούμε να την φανταστείτε. Δείξτε μας τις εικόνες που σας έρχονται στο νου όταν γίνεται λόγος για τα δικαιώματα και τη χειραφέτηση των γυναικών, καθώς και για τη σχέση μεταξύ γυναικών και ανδρών. Ενημερωθείτε για τη Διάσκεψη του Πεκίνου και το έγγραφο αποτελεσμάτων της, τη Διακήρυξη του Πεκίνου και την Πλατφόρμα Δράσης της που εγκρίθηκαν στο Πεκίνο το 1995. Αναζητήστε έμπνευση για τα σχέδια σας σε έναν από τους δώδεκα τομείς προβληματισμού της Πλατφόρμας του Πεκίνου:
– Γυναίκες και περιβάλλον
– Γυναίκες στην εξουσία και τη λήψη αποφάσεων
– Κορίτσια
– Γυναίκες και οικονομία
– Γυναίκες και φτώχεια
– Βία κατά των γυναικών
– Ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών
– Εκπαίδευση και κατάρτιση των γυναικών
– Θεσμικοί μηχανισμοί για την προώθηση των γυναικών – Γυναίκες και υγεία
– Γυναίκες και μέσα ενημέρωσης
– Γυναίκες και ένοπλες συγκρούσεις
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 20ή επέτειο της Διάσκεψης του Πεκίνου, μπορείτε να συμβουλευτείτε την ακόλουθη διεύθυνση: http://beijing20.unwomen.org/.
Οι ακόλουθοι κανόνες ισχύουν για το σχέδιο:
– Το κόμικς ή η γελοιογραφία σας πρέπει να μην έχουν λόγια.
– Η συμμετοχή σας μπορεί να αποτελείται από μια γελοιογραφία ή μια σειρά, κατά μέγιστο έξι καρέ και να χωρά σε σελίδα μεγέθους DIN A4 (210mm x 297mm).
– Η ανάλυση του σχεδίου σας πρέπει να είναι 150 dpi ή υψηλότερη.
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργοί κόμικς και γελοιογράφοι, καθώς και σπουδαστές καλών τεχνών, από 18 έως 28 ετών, που είναι κάτοικοι κράτους μέλους της ΕΕ.
Οι προκριθέντες στην τελική φάση θα επιλεγούν από επιτροπή που θα αποτελείται από επαγγελματίες δημιουργούς κόμικς, ειδικούς σε θέματα ισότητας των φύλων και ειδικούς στην επικοινωνία.
Βραβεία
Ένα Πρώτο Βραβείο: 1000 ευρώ
Ένα Δεύτερο Βραβείο: 500 ευρώ
Τρία Τρίτα Βραβεία: 200 ευρώ κάθε βραβείο
Οι πέντε προκριθέντες στην τελική φάση θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού το καλοκαίρι του 2015. Τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής θα καλυφθούν από τους φορείς διοργάνωσης. Επιπλέον, τα σχέδια των προκριθέντων στην τελική φάση και των προκριθέντων στην ημιτελική φάση θα δημοσιευτούν σε φυλλάδιο και ενδεχομένως θα εξεταστεί η συμμετοχή τους σε έκθεση, καθώς και η μεταγενέστερη δημοσίευσή τους.
Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 20 Απριλίου 2015.
Όροι και προϋποθέσεις
Με τη συμμετοχή σας στον παρόντα διαγωνισμό, συμφωνείτε με τους κατωτέρω όρους και προϋποθέσεις:
ΆΡΘΡΟ 1: Στόχος του διαγωνισμού
1.1 Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Μονάδα των ΗΕ για τις Γυναίκες (UN Women) και τους εταίρους της για τον διαγωνισμό, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Βελγική Αναπτυξιακή Συνεργασία (Βelgian Development Cooperation) και το Περιφερειακό Κέντρο Ενημέρωσης των ΗΕ (UNRIC) (που καλούνται μαζί «φορείς διοργάνωσης»). Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος της εκστρατείας της Μονάδας των ΗΕ για τις γυναίκες με τίτλο «Χειραφέτηση των γυναικών – Χειραφέτηση της ανθρωπότητας: Φανταστείτε την!» επ’ ευκαιρία της 20ής επετείου της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις γυναίκες, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο το 1995. Ο διαγωνισμός θα προωθήσει την ενημέρωση σχετικά με την 20ή επέτειο της Διάσκεψης του Πεκίνου. Ειδικότερα, ο διαγωνισμός προσκαλεί τους νέους να γνωρίσουν το περιεχόμενο της Διακήρυξης του Πεκίνου και την Πλατφόρμα Δράσης της. Η Πλατφόρμα Δράσης περιλαμβάνει τους ακόλουθους δώδεκα τομείς προβληματισμού, γύρω από τους οποίους εστιάζεται ο διαγωνισμός:
(1) Γυναίκες και περιβάλλον, (2) Γυναίκες στην εξουσία και τη λήψη αποφάσεων, (3) Κορίτσια, (4) Γυναίκες και οικονομία, (5) Γυναίκες και φτώχεια, (6) Βία κατά των γυναικών, (7) Ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, (8) Εκπαίδευση και κατάρτιση των γυναικών , (9) Θεσμικοί μηχανισμοί για την προώθηση των γυναικών, (10) Γυναίκες και υγεία, (11) Γυναίκες και μέσα ενημέρωσης, (12) Γυναίκες και ένοπλες συγκρούσεις.
1.2 Όλες οι συμμετοχές στον διαγωνισμό πρέπει να εμπνέονται από την 20ή επέτειο της Διάσκεψης του Πεκίνου και/ή τα δώδεκα θέματα, όπως αναφέρονται ανωτέρω. Οι συμμετοχές που θα παρεκκλίνουν από τα ανωτέρω αποκλείονται αυτόματα από τον διαγωνισμό. Στο έντυπο συμμετοχής πρέπει να διευκρινίζεται σε ποιον τομέα προβληματισμού γίνεται αναφορά στο σχέδιο.
ΆΡΘΡΟ 2: Όροι συμμετοχής
2.1 Για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό, πρέπει να ανεβάσετε το σχέδιό σας στον ειδικό δικτυακό τόπο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://beijing20.unwomen.org/en/get-involved/comic-competition. Μόνον οι συμμετοχές που ανέβηκαν στον ειδικό δικτυακό τόπο θα γίνουν δεκτές. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
2.2 Μπορείτε να υποβάλετε έως τρία σχέδια. Πρέπει να υποβάλετε όλα τα σχέδιά σας ταυτόχρονα. Μπορείτε να υποβάλετε το(τα) σχέδιο(-ά) σας μόνο μια φορά.
2.3 Πρέπει να υποβάλετε το(τα) σχέδιο(-ά) σας μέχρι τα μεσάνυχτα (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) της 20ής Απριλίου 2015. Οι καθυστερημένες συμμετοχές δεν θα γίνουν δεκτές. Λόγω του αναμενόμενου μεγάλου όγκου συμμετοχών της τελευταίας στιγμής, σας συμβουλεύουμε να υποβάλετε το(α) σχέδιο(-ά) σας πολύ πριν από τη λήξη της προθεσμίας συμμετοχής.
2.4 Μαζί με το(τα) σχέδιο(-ά) σας, πρέπει να υποβάλετε συμπληρωμένο έντυπο συμμετοχής με το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, τη διεύθυνση, την υπηκοότητα και τη χώρα κατοικίας σας.
2.5 Πέντε προκριθέντες στην τελική φάση καθώς και 12 έως 15 προκριθέντες στην ημιτελική φάση θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τουλάχιστον πέντε μέλη. Οι αποφάσεις της επιτροπής είναι οριστικές και δεσμευτικές.
2.6 Όλοι οι προκριθέντες στην τελική και την ημιτελική φάση θα ειδοποιηθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της κριτικής επιτροπής. Εάν λάβετε μήνυμα κοινοποίησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη Μονάδα των ΗΕ για τις Γυναίκες (UN Women), πρέπει να απαντήσετε στο μήνυμα αυτό για να αποδεχτείτε το βραβείο σας. Εάν η Μονάδα των ΗΕ για τις Γυναίκες δεν λάβει απάντηση από εσάς εντός επτά ημερών από την κοινοποίηση, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απονείμει το βραβείο σε άλλο συμμετέχοντα.
2.7 Τα ονόματα των προκριθέντων στην τελική φάση θα ανακοινωθούν δημοσίως στην τελετή απονομής στα Βρυξέλλες. Τα βραβεία καθορίζονται ως εξής:
– Ένα Πρώτο Βραβείο: 1000 ευρώ
– Ένα Δεύτερο Βραβείο: 500 ευρώ
– Τρία Τρίτα Βραβεία: 200 ευρώ κάθε βραβείο.
Οι πέντε προκριθέντες στην τελική φάση θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την τελετή απονομής των βραβείων το καλοκαίρι του 2015. Τα έξοδα ταξιδιού εντός της ΕΕ καθώς και τα έξοδα διαμονής θα καλυφθούν από τους φορείς διοργάνωσης. Δεν καλύπτονται τα έξοδα ταξιδιού από χώρες εκτός των κρατών μελών της ΕΕ.
Τα βραβεία και η πρόσκληση στην τελετή απονομής δεν μπορούν να μεταβιβαστούν ή να ανταλλαχθούν με μετρητά.
Τα σχέδια των προκριθέντων στην τελική φάση και των προκριθέντων στην ημιτελική φάση θα δημοσιευτούν σε φυλλάδιο και ενδεχομένως θα εξεταστεί η συμμετοχή τους σε έκθεση, καθώς και η μεταγενέστερη δημοσίευσή τους.
2.8 Οι φορείς διοργάνωσης επιφυλάσσονται του δικαιώματος ακύρωσης, τροποποίησης, αναστολής ή αναβολής του διαγωνισμού σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστάσεων πέραν του ευλόγου ελέγχου τους. Η Μονάδα των ΗΕ για τις Γυναίκες (UN Women) επιφυλάσσεται του δικαιώματος αλλαγής, τροποποίησης, διαγραφής των όρων και προϋποθέσεων οποτεδήποτε καθώς και προσθήκης σ’ αυτούς.
2.9 Οι φορείς διοργάνωσης και οι υπάλληλοί τους δεν είναι υπεύθυνοι ούτε υπόλογοι για οποιεσδήποτε αξιώσεις, απαιτήσεις, απώλειες και ευθύνη οποιουδήποτε είδους που απορρέει ή σχετίζεται με τη συμμετοχή σας στον παρόντα διαγωνισμό ή την αποδοχή ή τη χρήση από εσάς των απονεμηθέντων βραβείων.
ΆΡΘΡΟ 3: Επιλεξιμότητα συμμετεχόντων και σχεδίου
3.1 Επιλεξιμότητα συμμετεχόντων
3.1.1 Πρέπει να είστε μεταξύ 18 και 28 ετών στις 20 Απριλίου 2015. Στο έντυπο συμμετοχής πρέπει να σημειώσετε την ημερομηνία γέννησής σας.
3.1.2 Πρέπει να είστε κάτοικος κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο έντυπο συμμετοχής πρέπει να διευκρινίσετε τη χώρα κατοικίας σας.
3.1.3 Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το νόμιμο ονοματεπώνυμό σας και μαζί με το(α) σχέδιο(-ά) σας να υποβάλετε ισχύοντα στοιχεία επικοινωνίας.
3.2 Επιλεξιμότητα σχεδίου
3.2.1 Το(τα) σχέδιο(-α) δεν πρέπει να περιλαμβάνει(-ουν) λόγια.
3.2.2 Το(τα) σχέδιο(-ά) σας πρέπει να χωρά(-ούν) σε μία σελίδα μεγέθους DIN A4 (210mm x 297mm). Γίνεται αποδεκτή τόσο η όρθια σελίδα (portrait) όσο και η πλάγια σελίδα (landscape). Εάν ένα σχέδιο περιλαμβάνει διάφορες εικόνες, ο αριθμός των εικόνων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα έξι καρέ και το πλήρες σχέδιο πρέπει να χωρά σε μία σελίδα μεγέθους DIN A4.
3.2.3 Η ανάλυση του(-ων) σχεδίου(-ων) πρέπει να είναι 150 dpi ή υψηλότερη. Το μέγεθος των δεδομένων περιορίζεται σε 5MB ανά σχέδιο. Δεχόμαστε τους μορφότυπους jpg, jpeg, png, και pdf.
3.2.4 Το(τα) σχέδιο(-ά) σας πρέπει κατά την κρίση των φορέων διοργάνωσης:
– να σέβεται(-ονται) την αμεροληψία και την ανεξαρτησία των Ηνωμένων Εθνών•
– να μην απαξιώνει(-ουν) τους φορείς διοργάνωσης•
– να είναι συμβατό(-ά) με τους σκοπούς και τους στόχους των φορέων διοργάνωσης•
– να μη μειώνει(-ουν) οποιαδήποτε πρόσωπα απεικονίζονται στο σχέδιο•
– να μην περιλαμβάνει(-ουν) γυμνό ούτε άσεμνο ή με άλλο τρόπο προσβλητικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο.
Οι φορείς διοργάνωσης δεν είναι υπεύθυνοι ούτε υπόλογοι: α) για οποιοδήποτε πρόβλημα, απώλεια ή ζημία λόγω καθυστέρησης και/η έλλειψη παραλαβής και αποστολής της συμμετοχής συνεπεία διακοπής ή σφάλματος σε οποιοδήποτε δίκτυο ή επικοινωνία ή σύστημα, ή β) για οποιοδήποτε σφάλμα, διακοπή, διαγραφή, ελάττωμα, καθυστέρηση στη λειτουργία ή τη διαβίβαση, ανεπάρκεια λειτουργίας δικτυακού τόπου ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις συμμετοχές.
3.2.5 Το(τα) υποβληθέν(-τα) σχέδιο(-α) πρέπει να αποτελεί(-ούν) πρωτότυπη και μη δημοσιευμένη εργασία. Οι συμμετέχοντες δηλώνουν και εγγυώνται ότι η συμμετοχή τους αποτελεί πρωτότυπη εργασία τους, που δεν έχουν αντιγράψει από άλλους και δεν παραβιάζει τα δικαιώματα οποιουδήποτε άλλου προσώπου ή οντότητας.
3.2.6 Η(Οι) μη πλήρης(-εις) συμμετοχή(-ές) που δεν συμμορφώνεται(-ονται) με τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις αποκλείεται(-ονται) αυτόματα κατά τη διακριτική ευχέρεια των φορέων διοργάνωσης.
ΑΡΘΡΟ 4: Δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας
4.1 Όλες οι συμμετοχές στον διαγωνισμό περιέρχονται στην κυριότητα των φορέων διοργάνωσης και δεν θα αποσταλεί αποδεικτικό παραλαβής τους ούτε θα επιστραφούν. Το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας σε οποιοδήποτε(-αδήποτε) υποβληθέν(- τα) σχέδιο(-α) παραμένει στην κυριότητα του συμμετέχοντος, αλλά με τη συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό, ο συμμετέχων παρέχει την ανέκκλητη και διαρκή άδεια και συναίνεση στους φορείς διοργάνωσης και σε άλλους που έχουν εξουσιοδοτηθεί
από τους φορείς αυτούς, χωρίς περαιτέρω αποζημίωση ή αμοιβή, για να χρησιμοποιούν, να διανέμουν, να αναπαράγουν ή να χρησιμοποιούν με άλλο τρόπο το(τα) υποβληθέν(-τα) σχέδιο(-α) εν όλω ή εν μέρει, καθώς και το ονοματεπώνυμο, την πόλη και το κράτος του συμμετέχοντος με οποιοδήποτε τρόπο ή μέθοδο που είναι γνωστή σήμερα ή θα επινοηθεί μετέπειτα σε οποιαδήποτε και σε όλα τα μέσα που υπάρχουν τώρα ή θα δημιουργηθούν μετέπειτα, σε όλο τον κόσμο, καθ’ όλη τη διάρκεια του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας στο(στα) σχέδιο(-α). Ο συμμετέχων συναινεί επίσης ώστε οι φορείς διοργάνωσης να προβαίνουν
(ή να παραλείπουν να προβαίνουν) σε οποιεσδήποτε πράξεις όσον αφορά το(τα) υποβληθέν(-τα) σχέδιο(-α) που ενδέχεται διαφορετικά να αποτελούν παράβαση των ηθικών δικαιωμάτων του συμμετέχοντος. Οι φορείς διοργάνωσης και/ή οι άλλοι
που εξουσιοδοτούνται από τους φορείς αυτούς έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν, να προσαρμόζουν και να τροποποιούν το(τα) υποβληθέν(-τα) σχέδιο(-α).
ΑΡΘΡΟ 5: Αποζημίωση
5.1 Με την υποβολή του(των) σχεδίου(-ων) σας στον διαγωνισμό συμφωνείτε να αποζημιώσετε, να υπερασπίσετε και να προστατέψετε τους φορείς διοργάνωσης και τους μόνιμους και λοιπούς υπαλλήλους, εργαζόμενους, συμβούλους, υπεργολάβους και άλλους αντιπροσώπους τους έναντι όλων των αγωγών, διαδικασιών, αξιώσεων, απαιτήσεων, απωλειών και ευθυνών κάθε είδους ή φύσης που κινούνται από τρίτο κατά των φορέων διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι μόνο, όλων των δικαστικών δαπανών και εξόδων, των αμοιβών δικηγόρων, των πληρωμών για διακανονισμό, καθώς και της αποζημίωσης, που βασίζονται, απορρέουν ή σχετίζονται με τη χρήση του(των) σχεδίου(-ων) από τους φορείς διοργάνωσης. Οι υποχρεώσεις βάσει αυτού του τμήματος δεν παύουν να ισχύουν με την περάτωση του διαγωνισμού.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.