Πως δρουν οι λευκαντικές οδοντόκρεμες;

Ολες οι οδοντόκρεμες, είτε λευκαντικές είτε όχι, περιέχουν ορισμένα συστατικά που προκαλούν ελαφρά αποτριβή στην επιφάνεια των δοντιών με σκοπό να απομακρύνουν τη μικροβιακή πλάκα που σχηματίζεται σε αυτήν.

Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες περιέχουν αυτά τα αποτριπτικά στοιχεία σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, αλλά και σε μορφή κόκκων μεγαλύτερου μεγέθους. Βουρτσίζοντας τα δόντια μας με μία τέτοια λευκαντική οδοντόκρεμα επιτυγχάνεται εντονότερη επιφανειακή αποτριβή και απομάκρυνση των επιφανειακών χρωστικών που απορροφώνται κατά την κατανάλωση διαφόρων ποτών,τροφίμων, αλλά και μέσω του καπνού. Ετσι τα δόντια εμφανίζονται περισσότερο λευκά. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι λευκαντικές οδοντόκρεμες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε παθολογική αποτριβή, προκαλώντας περισσότερα προβλήματα παρά οφέλη. Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως μια λευκαντική οδοντόκρεμα δεν μπορεί να μας δώσει το αποτέλεσμα που θα έχουμε εάν κάνουμε μια θεραπεία λεύκανσης στο ιατρείο ή στο σπίτι με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων λεύκανσης.
image

Οδοντιατρική Πολυκλινική
Φιλύρας 7,Ωραιόκαστρο Γαλήνη

Tel 2310 697796
Fax 2310 695521

www.e-smile.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.