Πως θα πρέπει να επιλεγώ την οδοντόβουρτσα μου

Η σωστή επιλογή οδοντόβουρτσας επηρεάζει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού των δοντιών και της απομάκρυνσης της μικροβιακής πλάκας. Τα χαρακτηριστικά μιας αποδεκτής οδοντόβουρτσας είναι τα εξής:

1.χρήση ατραυματικών υλικών στην κατασκευή. Το νάυλον ως υλικό κατασκευής ινών πλεονεκτεί λόγω της ομοιογένειας του υλικού, της ομοιομορφίας του μεγέθους των ινών, της ελαστικότητας και της αντοχής στη θραύση , ενώ θεωρείται ανθεκτικότερο στη μικροβιακή επιμόλυνση.
2. μέγεθος λαβής ανάλογα με την ηλικία και την τεχνική δεξιότητα του χρήστη.
3. μέγεθος κεφαλής ανάλογο με το μέγεθος του στόματος και των δοντιών του ασθενούς.
4. κεφαλή και λαβή οι οποίες να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, καθώς θεωρείται ότι η ύπαρξη γωνιώσεων δεν διευκολύνει την προσέγγιση στην ουλοδοντική σχισμή.
5.χρήση αποστρογγυλευμένων-ατραυματικών νάιλον ή πολυεστερικών ελαστικών ινών μέσης ή μαλακής σκληρότητας. Αποφυγή σκληρής οδοντόβουρτσας. Η πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα μπορεί να συστηθεί σε ειδικές περιπτώσεις (υφίζηση ούλων, μετά από χειρουργική θεραπεία)
6. θύσανοι πυκνοί, διατεταγμένοι σε παράλληλες σειρές και στοίχους.
Ωστόσο σε αρκέτες περιπτώσεις συνιστούμε τη χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας καθώς ο ασθενής επιτυγχάνει καλύτερη αφαίρεση της μικροβιακής πλάκας επειδή δε χρειάζεται να εφαρμόσει κάποια ιδιαίτερη τεχνική.
image
Οδοντιατρική Πολυκλινική
Φιλύρας 7,Ωραιόκαστρο Γαλήνη

Tel 2310 697796
Fax 2310 695521

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.