Πόσες χιλιάδες καφέδες λέτε να έφτιαξαν στο "Μουσείο Φραπέ" της Θεσσαλονίκης

[ad_1]

Έτσι εφευρέθηκε το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων
Μια μικρή ποσότητα κρύου νερού αναδεύεται με στιγμιαίο καφέ και ζάχαρη μέσα σε σέικερ ή με ειδικό αναμικτήρα, για να σχηματιστεί η πλούσια κρέμα. 
Στη συνέχεια προστίθενται παγάκια, κρύο νερό και γάλα (προαιρετικά). Σερβίρεται σε γυάλινο, ποτήρι και πίνετε με καλαμάκι. 
Αυτός είναι ο frappé. Το ρόφημα που συνοδεύει τα καλοκαίρια μας και τις καθημερινές μας στιγμές και μας φέρνει κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η μοναδική γεύση του «γαργαλάει» τις αισθήσεις και προκαλεί πάντα χαμόγελο ικανοποίησης στα χείλη κάθε στιγμή της ημέρας που σερβίρεται. 
Η ιστορία του αγαπημένου παγωμένου ροφήματος καφέ ξεκινάει πριν από εξήντα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, εκεί που κατά τη διάρκεια της 22ης Διεθνούς Έκθεσης ένας εργαζόμενος στο περίπτερο της Nestlé συνειδητοποίησε πως είχε τελειώσει το ζεστό νερό τη στιγμή που πήγε να φτιάξει το Nescafé του. 
Λόγω και της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε, ο υπάλληλος κατέφυγε σε έναν αυτοσχεδιασμό: έβαλε δύο κουταλιές Nescafé σε ένα shaker, πρόσθεσε κρύο νερό και κούνησε το shaker για να ομογενοποιήσει το περιεχόμενο . 
Και κάπως έτσι ανακαλύφθηκε ο frappé, ο καφές που συνδέεται με μια ολόκληρη κουλτούρα για το πώς πίνεται ο κρύος καφές στην Ελλάδα. 
Τη μέχρι τώρα ιστορία του Nescafé Frappé είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι βρέθηκαν στη συμπρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ. 
Σε έναν πρωτότυπο χώρο ειδικά αφιερωμένο στο Nescafé Frappé που κατασκευάστηκε στο χώρο της Έκθεσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να μάθει για την ιστορία του καφέ, την πορεία του αγαπημένου ροφήματος & άγνωστες λεπτομέρειες από τη στιγμή της εφεύρεσης του.
O ειδικά διαμορφωμένος χώρος «πλημμύρισε» από κόσμο που έσπευσε να μάθει για την παραγωγική διαδικασία του στιγμιαίου καφέ, το πώς φθάνει δηλαδή ο καφές στο ποτήρι μας από το καφεόδεντρο και να τον δοκιμάσει. Παράλληλα, παρουσιάστηκε σπάνιο συλλεκτικό υλικό από το αρχείο της μάρκας όπως κάποιες από τις πρώτες συσκευασίες και εμβληματικά ποτήρια Nescafé Frappé, έντυπες διαφημίσεις από τις πρώτες δεκαετίες επικοινωνίας της και μοναδικά αφιερώματα.
Στα «highlights» προστίθεται το beach bar του Nescafé Frappé, το οποίο λειτουργούσε στην ταράτσα του ίδιου χώρου και το οποίο έδινε την αίσθηση ενός πραγματικού beach bar με θάλασσα και αμμουδιά, στο κέντρο της ΔΕΘ και της Θεσσαλονίκης! Υπό τους ήχους δυνατής μουσικής, ο κόσμος απολάμβανε παγωμένο Nescafé Frappé, έβγαζε φωτογραφίες στην «παραλία», ενώ δοκίμαζε και τα ιδιαίτερα Nescafé Cocktails, άκρως καλοκαιρινά ροφήματα με βάση τον καφέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξειδικευμένοι baristi κατά την διάρκεια της ΔΕΘ έφτιαξαν και μοίρασαν πάνω από 55.000 ροφήματα στους λάτρεις του καφέ.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.