Πώς να αποφύγω την εγχείρηση για κρεατάκια και αμυγδαλές;

Οι συχνά ερεθισμένες αμυγδαλές και η ανάπτυξη των αδενοειδών εκβλαστήσεαων (τα γνωστά “κρεατάκια”) είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζουν αρκετά παιδιά ιδίως τους χειμερινούς μήνες.
image
Η ανάπτυξη αυτών των λοιμώξεων σχετίζεται με τη συνήθεια που έχουν αυτά τα παιδιά να αναπνέουν κυρίως από το στόμα και όχι από τη μύτη. Η στοματική αναπνοή, που οφείλεται στην αδυναμία εισόδου του αέρα από τη μύτη, οδηγεί στην είσοδο αφιλτράριστου, ξηρού και κρύου αέρα στις δομές του αναπνευστικού συστήματος και την εν συνεχεία εμφάνιση των σχετικών λοιμώξεων. Συνήθως, προτείνεται σαν θεραπεία η χειρουργική αφαίρεση των αμυγδαλών και των αδενοειδών εκβλαστήσεων. Ωστόσο με αυτόν τον τρόπο δε λύνουμε το πρόβλημα, αλλά απομακρύνουμε τις θέσεις εγκατάστασης του προβλήματος.
imageΜε τη χρήση μιας συσκευής ταχείας διεύρυνσης της άνω γνάθου (HYRAX) καταφέρνουμε να αυξήσουμε τη δίοδο του αέρα από τη ρινική διαδρομή και έτσι να διευκολύνπουμε το παιδί να αναπνέει φυσιολογικά από τη μύτη. Με την εφαρμογή αυτής της συσκευής και μόνο, δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε σε σύντομο διάστημα να ξεκινήσουμε να βλέπουμε αλλαγές στον τρόπο αναπνοής και κατ’ επέκταση σταδιακή μείωση της συχνότητας εμφάνισης των παραπάνω λοιμώξεων, χωρίς να έχουμε επέμβει χειρουργικά στον μικρό ασθενή.
Οδοντιατρική Πολυκλινική
Φιλύρας 7,Ωραιόκαστρο Γαλήνη
Tel 2310 697796
Fax 2310 695521
e-smile.g

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.