Σκάνδαλο! Ο δημιουργός του Oculus Rift, Palmer Luckey υποστηρίζει τον Trump (και αυτό δεν αρέσει)!   

[ad_1]

O δημιουργός του VR headset Oculus Rift πριν από καιρό πούλησε την τεχνολογία που είχε δημιουργήσει στη Facebook γύρω στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας την προσωπική του περιουσία κατά 700 εκατομμύρια! Έχοντας λοιπόν τόσα λεφτά στην άκρη, ο Palmer Luckey αποφάσισε να “τζογάρει” από ότι φαίνεται και στην αμερικανική πολιτική σκηνή, καθώς σύμφωνα με ένα report του Daily Beast που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο εμπνευστής του Oculus VR χρηματοδότησε ανεπίσημα την καμπάνια του Donald Trump.

palmer-luckey-2

Όπως έγινε γνωστό, ο Luckey υποστηρίζει οικονομικά το Nimble America, ένα group που υποστηρίζει τον Trump εξαπολύοντας περιπαικτικές (και ενίοτε προσβλητικές) επιθέσεις για την Hillary Clinton μέσω της χρήσης Memes σε μεγάλα ιντερνετικά groups – forums (όπως είναι το Reddit). Μόλις ήρθε το θέμα στην επιφάνεια o Luckey δεν το αρνήθηκε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι χρησιμοποιούσε το nickname: “NimbleRichMan” για να εκφράζει τις πολιτικές του απόψεις. Μάλιστα, τόνισε ότι διαθέτει πάρα πολλά χρήματα και σκέφτηκε ότι η συμμετοχή του σε ένα τέτοιο group θα ήταν αφόρητα… διασκεδαστική! Στο report αναφέρεται και η σχέση που είχε αναπτύξει ο Palmer Luckey με τον Milo Yiannopoulos, ο οποίος εκδιώχθηκε από Twitter εξαιτίας των ρατσιστικών σχολίων του και των θέσεων του που χαρακτηρίστηκαν ως εξτρεμιστικές. Στο άκουσμα της είδησης για την έμμεση υποστήριξη του Luckey στον Donald Trump αρκετοί game developers έσπευσαν να αποσύρουν την υποστήριξη τους από το Oculus Rift, καθώς έκριναν ότι η ρητορική του μίσους που εκφέρει ο Trump δεν ταιριάζει με τα πιστεύω τους.

palmer-luckey-1

Οι αντιδράσεις τους σίγουρα παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς η Scruta Games και η Polytron (δημιουργός του Fez) ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν άμεσα το development των τίτλων τους για το Oculus VR, ενώ άλλες έκαναν δωρεές στην καμπάνια της Hillary Clinton! Μάλλον τα έκανε λιγάκι θάλασσα, ο mr. VR Palmer Luckey, αν και αξίζει να σημειώσουμε ότι στις Η.Π.Α, η χρηματική υποστήριξη των υποψηφίων για την προεδρεία επιτρέπεται από το σύνταγμα της χώρας.

The post Σκάνδαλο! Ο δημιουργός του Oculus Rift, Palmer Luckey υποστηρίζει τον Trump (και αυτό δεν αρέσει)!    appeared first on Digital Life.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.