Στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου ο μητροπολίτης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως Βαρνάβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου ο μητροπολίτης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως Βαρνάβας
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας συνοδευόμενος από επιτελείο ιερέων από την Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Ο Σεβασμιότατος έγινε δεκτός με ιδιαίτερη χαρά από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου. Ο κ. Γαβότσης στα πλαίσια της εθιμοτυπικής επίσκεψης του Σεβασμιοτάτου χάρισε στον κ. Βαρνάβα ένα λεύκωμα του δήμου Ωραιοκάστρου και ο σεβαστός ιεράρχης έδωσε τις ευλογίες του δωρίζοντας στον δήμαρχο μια ασημένια εικόνα της Παναγίας.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ενημέρωσε τον μητροπολίτη για διάφορα ζητήματα και προβλήματα του δήμου και τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης της εκάστοτε δημοτικής αρχής με την εκκλησία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. «Σας θέλουμε δίπλα μας για το καλό των δημοτών μας» είπε ο κ. Γαβότσης απευθυνόμενος στον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και επεσήμανε την άριστη συνεργασία και εκτίμηση προς το πρόσωπό του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Σεβασμιότατος παρέδωσε στον κ. Γαβότση μια επιστολή με την οποία ζητά την ίδρυση νέας ενορίας στην περιοχή του Παλαιοκάστρου. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, την οποία συνυπογράφουν περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως γίνεται αποδέκτης πιεστικών αιτημάτων από κατοίκους προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πνευματικές τους ανάγκες, καθώς οι αποστάσεις από τους υπάρχοντες ναούς ολοένα και αυξάνονται. «Φρονώ ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για τη δημιουργία και δεύτερων ενοριών σε Παλαιόκαστρο και Ωραιόκαστρο αντίστοιχα και ζητώ να ενεργοποιήσετε τις διαδικασίες που απαιτούνται από τον δήμο σας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σκοπού», καταλήγει η επιστολή του Σεβασμιότατου.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων
barnabas

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.