Σχολικές Σχέσεις, Παραβατικότητα ανηλίκων, Σχολικός εκφοβισμός

Στο πλαίσιο ενδοσχολικών επιμορφώσεων τα Δημοτικά Σχολεία Ωραιοκάστρου – Παλαιοκάστρου διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 στο κτήριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
«Σχολικές Σχέσεις, Παραβατικότητα ανηλίκων, Σχολικός εκφοβισμός»
με ομιλητές την κα Αντωνάκη Ευανθία Πρωτοδίκη (Δικαστή ανηλίκων), τον Δρ Φροσύνη Αθανάσιο υπεύθυνο παρατηρητηρίου Σχολικής βίας Διευθυντή 8ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης και την κα Σπυροπούλου Ελευθερία Κοινωνική και Κλινική Ψυχολόγο «Δίκτυο Αλφα». Θα προλογίσει η Σχολική Σύμβουλος της 14ης Περιφέρειας Ν. Θεσσαλονίκης Λαζαρίδου Μαρία.
Οι εισηγητές θα αναλύσουν την έννοια του σχολικού εκφοβισμού (bullying), τις μορφές του,τα χαρακτηριστικά των παιδιών που εκφοβίζουν, εκφοβίζονται και παρατηρούν την εξέλιξη ενός περιστατικού, τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού και τη συχνότητά του σε πανελλήνιο επίπεδο.
Επίσης θα αναλυθεί ο ρόλος της οικογένειας στη θεμελίωση μιας εκφοβιστικής ή θυματοποιημένης συμπεριφοράς και κυρίως, αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει, θα παρουσιαστούν τρόποι αναγνώρισης, από την πλευρά της οικογένειας, του παιδιού που εκφοβίζεται, αλλά και στρατηγικές διαχείρισης μιας δυσλειτουργικής συμπεριφοράς.
Η πρόληψη και η αντιμετώπιση από την οπτική του σχολείου και μέσα από τη δυναμική της οικογένειας, είναι ζητήματα που επίσης θα απασχολήσουν την εκδήλωση.Πρόκειται αναμφίβολα για ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό και επομένως, η παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη!
Οι Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων
Σκανδάλης Σωτήριος 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
Πέντας Μιλτιάδης 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
Χατζηκωνσταντινίδης Χρυσόστομος 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
Τσιλικάκης Παράσχος 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
Σοïλεμεζίδης Δημήτριος 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου
Ιωαννίδου Ειρήνη 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου
image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.