Τελικά επικοινωνιακός γίνεσαι ή γεννιέσαι;

Πραγματοποιήθηκε το τρίτο μάθημα του λαϊκού πανεπιστημίου στο ΚΑΠΗ “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ” στο Παλαιόκαστρο σε συνδιοργάνωση του δήμου Ωραιοκάστρου με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης».
IMG_8347
Το θέμα της εισήγησης ήταν «Η τέχνη της επικοινωνίας: Επικοινωνιακός γίνεσαι, δεν γεννιέσαι».
Οι τοποθετήσεις των δημοσιογράφων-εισηγητών Πόπης Αστεριάδου από το TV100, Χρίστου Στεφανή από τον ALPHA και Δημήτρη Συρμάτση από το Ράδιο Θεσσαλονίκη και την THESSNEWS
γέννησαν πολλά ερωτήματα στο κοινό, που απαντήθηκαν ολα σε ενα κλίμα φιλικό και ζεστό.
Αναλύθηκε το ζητούμενο του τρόπου παρουσίασης μιας είδησης,την προβολής της αλήθειας και την διαφορά της προβολής της μισής αλήθειας.
Το αναγνωστικό και τηλεοπτικό κοινό έχει την δύναμη της εξύψωσης ενός καναλιού,μιας εφημερίδας,ενός site δήλωσαν ομόφωνα οι τρεις καταξιωμένοι δημοσιογράφοι.
Ο κάθε αναγνώστης έχει την δίκη του κρίση και μια κοινή είδηση ο καθένας θα την δει,θα την ερμηνεύσει,με την δίκη του οπτική.
Με τα διαδικτυακά μέσα που υπάρχουν στην εποχή μας δημοσιογράφοι είμαστε όλοι μας,γιατί απλά γράφουμε δημόσια…υποχρέωση όλων μας είναι όμως να είμαστε προσεκτικοί στο τι γράφουμε,στο τι διαβάζουμε,στο τι αναπαράγουμε!
Σκοπός της επικοινωνίας είναι η μεταφορά πληροφοριών,συναισθημάτων,σκέψεων,ιδεών.
Η επικοινωνία μπορεί να είναι είτε αυθόρμητη και φυσική είτε προσχεδιασμένη και κωδικοποιημένη,σίγουρα όμως θα πρέπει να φέρει την υπογραφή και την ευθύνη του λόγου του καθενός επώνυμα.
Επικοινωνιακός μπορείς να γίνεις αρκεί να θες να γίνεις,σωστά και υπεύθυνα!
Τον συντονισμό του σημερινού μαθήματος είχε η παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων του euro Ιακωβάκη Μαρία.

IMG_8348

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.