Τερηδόνα πρώιμης παιδικής ηλικίας

Τερηδόνα πρώιμης παιδικής ηλικίας
image

Η τερηδόνα της πρώιμης παιδικής ηλικίας ή «σύνδρομο του μπιμπερό» είναι ένα σοβαρό φαινόμενο με γρήγορη εξέλιξη που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τα νεογιλά δόντια του παιδιού μας. Δημιουργείται όταν τα νεογιλά δόντια εκτίθενται στα σάκχαρα του γάλατος καθώς και άλλων σακχαρούχων ροφημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως συμβαίνει όταν τα βρέφη κοιμούνται με το μπιμπερό στο στόμα.

Η παρατεταμένη έκθεση των δοντιών στα σάκχαρα των ροφημάτων σε συνδυασμό με την μείωση της ροής του σάλιου, το οποίο δρα προστατευτικά έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση σοβαρών τερηδονικών βλαβών.

Για την αποφυγή εμφάνισης της τερηδόνας της πρώιμης παιδικής ηλικίας κρίνεται αναγκαία η φροντίδα της στοματικής υγιεινής από την βρεφική ακόμα ηλικία. Καλό είναι να αποφεύγουμε να δίνουμε στο βρέφος γάλα ακριβώς πριν από την ώρα του ύπνου και να μην βουτάμε την πιπίλα σε ουσίες που περιέχουν σάκχαρα π.χ. μέλι, μαρμελάδα κλπ. Τέλος σημαντικό είναι να καθαρίζουμε τα δόντια του βρέφους με μία ειδική οδοντόβουρτσα δακτύλου ή αργότερα με μία μικρή και μαλακή οδοντόβουρτσα.

Οδοντιατρική Πολυκλινική
Φιλύρας 7,Ωραιόκαστρο Γαλήνη
Tel 2310 697796
Fax 2310 695521
e-smile.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.