Την έμπνευση για το φωτόσπαθο του Luke Skywalker την έδωσε μία φωτογραφική μηχανή!

[ad_1]

Το φωτοσπάθο του Star Wars είναι ίσως το πιο διάσημο “prop” του σινεμά, αυτό που έκανε τη φαντασία των fans να καλπάσει και τη μοίρα του sci-fi να αλλάξει μονομιάς την στιγμή που το έθεσε για πρώτη φορά σε λειτουργία ο Luke Skywalker στο Episode IV A New Hope. Είναι γνωστό πως ο George Lucas είχε νωρίτερα απορρίψει ιδέες και ιδέες αφού δεν είχε δει κάτι που να τον ξετρελαίνει. Τελικά τη λύση την έδωσε ο production designer του φιλμ, ο Βρετανός Roger Christian που αποκάλυψε πως την ιδέα για το φωτόσπαθο την έδωσε μία μεταχειρισμένη φωτογραφική μηχανή!

lightsaber

Ο Lucas ήθελε το Star Wars σύμπαν να μη θυμίζει τίποτα το γνώριμο και η παραγωγή είχε ξεχυθεί σε διάφορα μαγαζιά με μεταχειρισμένα αντικείμενα για να βρουν όλα εκείνα που θα τους έδιναν έμπνευση για να αυτοσχεδιάσουν και να φτιάξουν κάτι εντελώς καινούργιο. Ο Christian ενώ ήταν έτοιμος να φύγει από ένα μαγαζί άνοιξε ένα παλιό σκονισμένο κουτί. Αυτό ήταν γεμάτο από τη λαβή των παλιών φωτογραφικών μηχανών Graflex Speed Graphic που χρησιμοποιούνταν για να την κρατήσεις αλλά και για να προσαρμόσεις σ’ αυτή το φορητό φλας. Όπως ο Christian την κράτησε στο χέρι του αμέσως φαντάστηκε το φωτόσπαθο που είχε στο μυαλό του. Ελαφρύ, ασημένιο, με ένα κόκκινο κουμπί και τα υπόλοιπα όπως λένε είναι ιστορία.
Για το φιλμ έφτιαξε δύο αυθεντικές λαβές και μία τρίτη για να υπάρχει έξτρα. Το κόστος τους ήταν μόλις 15 δολάρια και χρόνια αργότερα μπήκαν στο Museum of Pop Culture στο Σιατλ αφού αγοράστηκαν για 250.000 δολάρια! Ενώ το φωτόσπαθο του Skywalker προέκυψε από το Graflex Speed Graphic, του Darth Vader φτιάχτηκε από μία άλλη κάμερα, την MPP Microflash ενώ του Obi Wan από τη μηχανή μίας Rolls Royce!

The post Την έμπνευση για το φωτόσπαθο του Luke Skywalker την έδωσε μία φωτογραφική μηχανή! appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.