Τι θα γίνει με το ακατάλληλο νερό επιτέλους;

Το νερό νεράκι για το Ωραιόκαστρο.
Για πολλοστή φορά το πρόβλημα με την ακαταλληλότητα του νερού των οικισμών Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου και Πενταλόφου του δήμου Ωραιοκάστρου βγήκε στην επιφάνεια,ένα πρόβλημα που για τους συγκεκριμένους κατοίκους δεν σταμάτησε εδώ και πολλά χρόνια.
Στις 18/2 η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ) εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το νερό δεν είναι κατάλληλο για πόση και για μαγείρεμα.
Όπως τονίζει, ανιχνεύθηκε στο νερό έπειτα από ανάλυση δειγματοληψίας που πραγματοποιήθηκε στις 16.02.2015, υψηλή περιεκτικότητα νιτρικών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι εξαιτίας της μεγάλης βροχόπτωσης και των πλημμυρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, το νερό των οποίων απορροφήθηκε από τον υδροφόρο ορίζοντα παρασύροντας νιτρικά. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακαταλληλότητας του νερού, ενώ παράλληλα εδώ και χρόνια βρίσκονται σε αναμονή οριστικής λύσης του προβλήματος από τις εκάστοτε διοικήσεις.
Οι περιοχές αυτές δεν ανήκουν στο δίκτυο της Ε.Υ.Α.Θ. και υδρεύονται από γεωτρήσεις.
«Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως το καλοκαίρι λόγω της υπεράντλησης υδάτων. Φέτος όμως το χειμώνα, οι πολλές βροχές ενέτειναν το πρόβλημα» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ κ. Παπαδόπουλος. Όπως διευκρίνισε, σε περίπου 10 μέρες θα ξέρουμε αν το πρόβλημα έχει λυθεί μετά από την πραγματοποίηση νέων δειγματοληπτικών αναλύσεων από το αρμόδιο εργαστήριο του ΑΠΘ. Απαντώντας στις καταγγελίες κατοίκων ότι δεν ενημερώθηκαν, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι υπήρξε ανάρτηση της ανακοίνωσης στους πίνακες ανακοινώσεων στα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ ενημερώθηκαν και τα παιδιά στα σχολεία.
Το ζήτημα της ακαταληλλότητας του νερού σε περιοχές του Ωραιοκάστρου αποτέλεσε το αντικείμενο ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή και Ελένης Γερασιμίδου προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Συγκεκριμένα, ρωτούν τους υπουργούς σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης της περιοχής του Δήμου Ωραιοκάστρου με πόσιμο, υγιεινό νερό, χαμηλής τιμολόγησης.
Κάποια στιγμή πρέπει να δωθεί οριστικό τέλος σε αυτή την εξευτελιστική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Είναι το λιγότερο εξευτελιστικό να μην μπορούν να έχουν ΝΕΡΟ!!!
Διακοπή νερου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.