Το Δικαίωμα Της Επιλογής Είναι Αναφαίρετο Δικαίωμα Του Κάθε Πολίτη Και Ανθρώπου

Είμαι δημότης ωραιοκαστρου αλλά ζω και εργάζομαι στην Αθήνα τα τελευταία έξι χρόνια, τα καλοκαίρια αποφασίζω να κάνω τις διακοπές μου στην όμορφη πόλη μας το Ωραιόκαστρο όπου ζουν και διαμένουν οι γονείς μου. Φέτος αποφάσισα να εγγράφω στο δημοτικό κολυμβητήριο, υπέγραψα την υπεύθυνη δήλωση του νομού 105 ότι αναλαμβάνω την ευθηνή του εαυτού μου και ότι δεν έχω προβλήματα υγείας καθώς και δερματολογικές παθήσεις και για ότι και αν μου συμβεί η προκαλέσω αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ. Για αυτό άλλωστε και η δημοτική αρχή έχει υπεύθυνες δηλώσεις για όσους επιθυμούν να υπογραφούν αυτές καθώς το δικαίωμα του πολίτη στην επιλογή είναι η αρχή της δημοκρατίας μας και κανείς δεν μπορεί να το στερήσει. Την ίδια μέρα το απόγευμα συνάντησα αντιδήμαρχο του δήμου μας σε γνωστό μαγαζί της πόλης μας και τον ρώτησα γιατί δεν μου επιτρέπουν το δικαίωμα της επιλογής και μου ζητανε και χαρτιά από γιατρούς ενώ έχω υπογράψει την δήλωση του νόμου 105 όπως έχει δικαίωμα και ο κάθε άνθρωπος. Μου απάντησε ότι δεν με πιστεύει και ότι του λέω ψέματα ότι είμαι υγιείς, όταν δε του είπα ότι στην οικονομική περίοδο κρίσης που διανύει η χωρά μας δεν μπορεί να πληρώνει ο κόσμος από 50 έως 90 ευρώ για ιατρικές εξετάσεις , όταν όλο το τρίμηνο στο κολυμβητήριο στοιχίζει περίπου στα 180 ευρώ και ότι όποιος θέλει μπορεί απλά να υπογράφει την δήλωση αφού ότι είναι δικαίωμα του, μου απάντησε ότι περνά από το γραφείο για να σε στείλω εγώ σε ιατρούς. Ας σταματήσουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους καχύποπτα κανείς δεν θέλει το κακό του άλλου όπως ο κάθε άνθρωπος που έχει καρδιακά προβλήματα οι δερματολογικές παθήσεις δεν είναι τόσο κακός ώστε να θέλει το κακό του συνανθρώπου μας και του εαυτού του, πόσο μάλλον όταν έχει υπογράψει μια δήλωση ότι αν προκαλέσει κακό στους άλλους θα έρθει αντιμέτωπος με τους νομούς της Ελληνικής Δημοκρατίας. Επίσης μου είπαν ότι μπορώ να κολυμπώ για δυο εβδομάδες και χωρίς χαρτιά πράγμα που σημαίνει ότι εάν είχα κάτι θα το είχα μεταφέρει και στους άλλους. Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον άλλον τίποτα και να αμφισβητήσει το πολίτευμα της Ελληνικής μας Δημοκρατίας μιας και είμαστε και αυτοί που την γεννήσαμε . Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα της επιλογής αμφισβητεί τον εαυτό του.

Πράξη 2

Μετά από μια εβδομάδα και ήμερα Τετάρτη αποφάσισα να το επισκεφτώ πρώτη φορά για άθληση, έφτασα στον χώρο υποδοχής 20:10 ένας από τους εργαζόμενους το πρώτο πράγμα που μου είπε είναι ότι το ίσα ίσα προλαβαίνω και ότι 20:35 το κολυμβητήριο κλείνει και ότι πρέπει να βγω από την πισινά. Το επίσημο χαρτί του κολυμβητήριου λέει ότι η πισινά αδειάζει στις 21:00. 20:35 άρχισε να βγάζει έξω τον κόσμο που γυμναζόταν και εγώ ρωτάω ισχύει το 21:00 η το 20:35;; Ας πάρουν μια απόφαση οι υπεύθυνοι και να φροντίσουν για την ευγενική συμπεριφορά των εργαζόμενων και τις σωστές ώρες λειτουργιάς, για να ξέρουν και οι δημότες τι τους γίνεται και ποτέ μπορούν να κολυμπήσουν. Και οι υπόλοιποι άνθρωποι διαμαρτυρόταν στα αποδυτήρια για αυτή την συμπεριφορά. 20:55 το κολυμβητήριο ήταν άδειο και από δημότες και από προσωπικό έμεινε μια τελευταία υπάλληλος που αγενέστατα φώναξε είναι κανείς άλλος μέσα; Εγώ της απάντησα και ακόμα πιο αγενέστατα μου απάντησε ΤΕΛΕΙΩΝΕ… Αντί να φροντίσουμε να φέρουμε τον κόσμο και ειδικά τους νέους πιο κοντά στην άθληση εμείς με τον τρόπο μας τον διώχνουμε; Νους υγιείς εν σώματι υγιείς έλεγαν οι αρχαίοι μας προγονοί..
Με αγάπη
Ανδρέας Σιδέρης,Ηθοποιός Σκηνοθέτης και σεναριογράφος
Ανδρέας Σιδέρης αυτή την στιγμή εργάζεται ως ηθοποιός στην τηλεοπτική σειρά του ANT1 οι συμμαθητές.
Σιδέρης
Κολυμβητηριο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.