Το τηλεσκόπιο Hubble θα συνεχίσει να παρατηρεί τα μυστικά του σύμπαντος μέχρι το 2021!

[ad_1]

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα “επιτεύγματα” για την ανθρωπότητα στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος. Στις 25 Απριλίου του 1990 τέθηκε σε τροχιά και στα επόμενα 26 χρονιά μας βοήθησε να καταλάβουμε καλύτερα τα μυστικά του σύμπαντος, χαρίζοντας μας μοναδικές εικόνες. Αν και η NASA ήδη έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που αφορά σε ένα νέο και πιο ισχυρό διαστημικό τηλεσκόπιο που θα το αντικαταστήσει, η αμερικανική υπηρεσία εξερεύνησης του διαστήματος ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Hubble θα παρατείνει τη λειτουργία του μέχρι το 2021!

Hubble in orbit

Εάν λάβουμε υπόψη ότι το τελευταίο “service” στο Hubble πραγματοποιήθηκε το 2009 (και το οποίο είχε υπολογιστεί ότι θα του χάριζε περίπου 5 ακόμη χρόνια ζωής), το διαστημικό τηλεσκόπιο δείχνει να αντέχει ακόμη περισσότερο και αποτελεί μία “σταθερή αξία” για τους επιστήμονες. Ο διάδοχος του, ονόματι James Webb Space Telescope (JWST), αναμένεται να βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια κατανόησης των μυστικών του σύμπαντος, καθώς είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να τραβάει εικόνες με υπέρυθρες. Το 2018 οι επιστήμονες της NASA θα είναι σε θέση να συνδυάζουν τις εικόνες του JWST με αυτές του Hubble και έτσι θα μπορούν να παρατήσουν το ίδιο φυσικό φαινόμενο με δύο διαφορετικούς τρόπους. Μέχρι τότε όμως, το τηλεσκόπιο Hubble θα είναι το “μάτι” της ανθρωπότητας στο ταξίδι της στα αστέρια…

The post Το τηλεσκόπιο Hubble θα συνεχίσει να παρατηρεί τα μυστικά του σύμπαντος μέχρι το 2021! appeared first on Digital Life.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.