Το ΤΙΤΑΝ ετοιμάζεται να κάψει σκουπίδια.τι ξέρουμε γι’ αυτό;

Δελτίο Τύπου

ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΟΛΟΥΣ.
Προβολή, Συζήτηση και Μουσική Εκδήλωση
1 Ιουλίου 2015 στις 8 το βράδυ, δίπλα στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου
Το ΤΙΤΑΝ Θεσσαλονίκης (Ευκαρπία) πήρε τον Ιανουάριο του 2014 άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να καίει σκουπίδια και απόβλητα ως καύσιμο για την παραγωγή τσιμέντου. Και είναι έτοιμο να κάψει.
Σε όλη την Ελλάδα, η διαχείριση των σκουπιδιών είναι αυτή τη στιγμή ένα «καυτό» ζήτημα. Σε αρκετές πόλεις, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, προπαγανδίζεται η νέα δήθεν «λύση» της καύσης. Από το «θάψ’ τα» πάμε στο «κάψ’ τα»; Λέμε όχι, γιατί όχι μόνο δε λύνει, αλλά χειροτερεύει το πρόβλημα.
Η καύση σκουπιδιών έχει πολλαπλά μειονεκτήματα. Μολύνει κυρίως τους ανθρώπους – κυρίως μάλιστα τα παιδιά, γιατί λειτουργεί αθροιστικά με τα χρόνια. Παράγει επικίνδυνη τοξική στάχτη που χρειάζεται ασφαλή διαχείριση. Αν αυτή ενσωματωθεί στο τσιμέντο, το μετατρέπει σε πηγή τοξικών ουσιών. Η καύση ακυρώνει την ανακύκλωση. Τα σκουπίδια δεν εξαφανίζονται με την καύση – απλώς αλλάζουν μορφή. Με την καύση απελευθερώνονται χημικές ουσίες που θα υποβαθμίσουν σοβαρά τη Θεσσαλονίκη: διοξίνες, φουράνια, τοξικά μέταλλα όπως αρσενικό, κάδμιο, υδράργυρος, μόλυβδος και άλλα. Σταδιακά θα καταλήξουν στις γύρω περιοχές, και τελικά μέσω της τροφής και του νερού σ’ εμάς.
Με την καύση κερδίζουν λίγοι και χάνει όλη η πόλη και ο νομός της Θεσσαλονίκης.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κώστας Μυλώσης (τραγούδι), Κώστας Βρεττός (κιθάρα). DJ set: Κατερίνα Πετρίδου.
ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΟΛΟΥΣ.
Προβολή, Συζήτηση και Μουσική Εκδήλωση
1 Ιουλίου 2015 στις 8 το βράδυ, δίπλα στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου
Οργάνωση: Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου
Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου
Τηλ: 2312 202696 mail: [email protected]
image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.