Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στο Erasmus +

Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου για πρώτη φορά στην ιστορία του, στον αστερισμό του Ευρωπαικού Προγράμματος Erasmus+. Μαθητές και καθηγητές ξεκινούν το “οδοιπορικό” τους, αφού πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έγκρισης.
Να σημειωθεί, ότι έγιναν δεκτές δυο αιτήσεις προγραμμάτων Erasmus+, που είχαν υποβληθεί τον Μάρτιο και έτσι το “οδοιπορικό” θα περιλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών και καθηγητών.
Τα δυο προγράμματα που θα υλοποιηθούν είναι:
1. “Genius and Mission in Education” (GAME), στο οποίο συμμετέχουν σχολεία απο Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία και Λετονία και Ελλάδα.
2. Effects of Human Activities on Natural Disasters (e-HAND), στο οποίο συμμετέχουν σχολεία απο Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Τουρκία, Εσθονία, Ελλάδα.
Τα προγράμματα Erasmus+ είναι επιχορηγούμενα απο την ΕΕ.
Τα προγράμματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα εθνικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.ά, που υλοποιούνται στο σχολείο και ουσιαστικά διευρύνουν τους ορίζοντες μαθητών και εκπαιδευτικών.
img_5982

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.