Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ωραιοκάστρου για το 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα
του δήμου Ωραιοκάστρου για το 2015

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2015, καθώς επίσης και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του δήμου. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ρεαλιστικό και ισοσκελισμένο, ανάλογο όχι μόνο με τους πόρους που διαθέτει ο δήμος αλλά και ανάλογο με την κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή διοίκηση από την απελθούσα δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης στην εισήγηση του υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του δήμου, παρά το δεσμευτικό του χαρακτήρα, δεν θα αποτελέσει το τέλος της προσπάθειας, που έχει ξεκινήσει η διοίκηση από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του αλλά την αρχή της διαδρομής που ήδη χαράχθηκε και που στηρίζεται στην επίγνωση του προβλήματος και στη θεμελίωση των προτάσεων λύσης του.

«Οι σκιώδες επιλογές της απελθούσας διοίκησης στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων – τόσο στον τομέα των έργων, όσο και στον τομέα παροχής υπηρεσιών που καθορίζουν σήμερα εν πολλοίς τον προτεινόμενο προϋπολογισμό, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσουν «άλλοθι» περικοπής πόρων από το βασικό μας πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε προεκλογικά», ανέφερε ο κ. Γαβότσης και συμπλήρωσε: «Διεκδικήσαμε το διάλογο καθ’ όλη τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης. Αναλάβαμε τη διοίκηση υποψιασμένοι αλλά όχι καχύποπτοι. Η πραγματικότητα, αποτυπωμένη μεταξύ άλλων και στους αριθμούς του παρόντος προϋπολογισμού, μας διαψεύδει οικτρά» για να καταλήξει λέγοντας ότι «το 2015 θα ξεκινήσει με τη διοίκηση σε εγρήγορση».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικού, Οικονομικού και Προγραμματισμού, Ηρακλής Τσακαλίδης έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό έντιμο, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του νομοθέτη, ισοσκελισμένο, που αντικατοπτρίζει με τα πιο πειστικά στοιχεία τον τρόπο άσκησης διοίκησης και πολιτικής από την απελθούσα δημοτική αρχή. «Μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που μας επιβλήθηκαν από τη στρεβλή οικονομική διαχείριση της απελθούσας διοίκησης θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τα προτεινόμενα ποσά του προϋπολογισμού», υποστήριξε και κατέληξε λέγοντας ότι «δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε – μέσα από συνετή οικονομική πολιτική- τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν στον επόμενο προϋπολογισμό να αποτυπώσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, Ευάγγελος Καραστερίου στην εισήγησή του τόνισε ότι η διοίκηση εξαναγκάστηκε στη σύνταξη ενός τεχνικού προγράμματος, που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου και είναι στα στενά οικονομικά περιθώρια της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2015, ο οποίος κληρονόμησε ένα μεγάλο έλλειμμα από τον προϋπολογισμό του 2014. Αναφερόμενος μάλιστα στην ανυπαρξία νέων έργων για το 2015 υποστήριξε ότι οι κυριότεροι παράγοντες είναι οι τρεις νέες συμβάσεις, που υπογράφηκαν το καλοκαίρι του 2014, μετά τις εκλογές, συνολικού ποσού 500.000 ευρώ και συμβασιοποιημένα έργα από το 2009-10, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια ήταν εν υπνώσει με ελάχιστη πρόοδο εργασιών και θα πρέπει η νέα δημοτική αρχή να συμπεριλάβει στο νέο τεχνικό πρόγραμμα και τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 980.000 ευρώ. «Τα ποσά αυτά αποτελούν τροχοπέδη για τη σημερινή διοίκηση και δεν μπορεί να σχεδιάσει και να εκτελέσει το πρόγραμμά της, όπως το είχε οραματιστεί», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραστερίου.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

IMG_5758.JPG

IMG_5757.JPG

IMG_5756.JPG

IMG_5755.JPG

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.